keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Viikon 41 agireenit

 Maanantaina raahasin ekan kerran tälle syksyä kameran ja minijalustan treeneihin, jotta sain kunnolla videoitua harjoituksia. Puhelinvideoinnit eivät tähän mennessä ole oikein onnistuneet, milloin olen laittanut puhelimen niin ettei olla koiran kanssa osuttu edes "valokeilaan" eli videointialueeseen, milloin vain osa on tullut "nauhalle" (kuten ne rallyreenit viimeksi) ja milloin puhelin on kaatunut kesken filmauksen eikä tallenteessa ole ollut mitään sellaista mitä olisi pitänyt 😁

Hiemanhan tuo säätöä vaati retuuttaa kamera jokaiseen tehtäväpisteeseen, puhumattakaan sitten videoiden editoinnista ja netityksestä, mutta omassa tapauksessa kamera on kätevämpi (kaikesta vaivasta huolimatta) kuin häkin päällä horjuva puhelin ... 

Mutta siis niihin treeneihin. Ensin oli kiertävät tehtäväpisteet, kouluttaja oli jumppanurkassa neuvomassa, muut tehtiin omatoimitreeneinä. Näistä tosin hyppyharjoitukseen saatiin aluksi yhteisohjeistus, pari muuta menivät aiempien kertauksena. 

Taran kanssa aloitettiin ensin renkaalla. Viime kerralla koira ei oikein tuntunut tajuavan mitä sen pitäisi tehdä, mutta viikossa oli päässä muhinut sopivasti ja nyt koira oli enemmän kartalla jutun juonesta. 


Videon alusta on otettu jonkun verran pois toistoja missä olin vielä polvillani. 

Tein myös tällaisia harjoituksia missä koiran piti odottaa hetki renkaan takana (ei kuulunut tuntisuunnitelmaan nämä).



Seuraavaksi siirryin hyppytekniikkaharjoituksen pariin. Ensin koiran piti istua lähellä rimaa ja ponnistaa siitä hypyn yli (jumppaharjoitus) ja sitten koira vietiin pumpperin taakse, tässä ajatus oli, että koira ottaa yhden laukka-askeleen ennen kuin ponnistaa hypyn yli. Palkka oli yhtä kaukana hypystä kuin se pumpperijumpperi. Taralla korkeampi rima oli 25cm (vasta videolta huomasin, että kesken treenin alempi rima tipahti). 


Tässä nurkassa olisi pitänyt reenailla myös kosketusalusta, mutta meillä kaikki aika meni hyppyharjoitusten tekemiseen. Tehtiin sitten muussa välissä kosketusalustatreeniä, tästä itselle muistiin, että Taralla käsky ko harkassa on "matto". Ollaan tehty tuota siis joskus (kauan sitten) aiemminkin. 

Seuraavaksi mentiin puomille:


Totutetaan koiraa siis liikkumaan puomilla. 

Sitten oli Taran vuoro mennä jumppapisteelle. Siitäkin on video, pitkä sellainen, mutta en ole ladannut sitä youtubeen. Taran kanssa harjoiteltiin kaikkien tassujen pistämistä puulaatikkoon, innokkaasti koira tarjoili etujalkojen laittoa laatikkoon, mutta tekipä se joitain toistoja myös niin, että kaikki tassut olivat laatikossa. Tarjolla olisi ollut myös erilaisia ufoja ja muita jumppavälineitä, me keskityttiin laatikkoon. 

Seuraavaksi tehtiin persjättöharjoitus, jossa en ehtinyt mihinkään. Ekalla kerralla en tehnyt yhtään persjättöä ja jäin kuin tikku kakkaan kun ois muka pitänyt juosta. Toisella kerralla oli jo hieman yritystä, mutta silti aika surkee yritys, plus palkka tuli lopussa väärästä kädestä. Ens kerralla ehkä kannattaa ottaa kengät pois jalasta, luulen ainakin, että juoksu olisi silloin helpompaa (tuolla alustalla). 

Siitä oon tosi iloinen, että Tara palkkautuu kunnolla tuosta lelusta - eli että vielä lopputunnistakin lelupalkka on noin mieluinen, että se taistelee lelusta/lelulla 😊


Sitten käytiin omatoimisesti tekemässä vinohyppyharjoitus (eli nuo hypyt eivät ole suorassa linjassa). 
Ehdin tehdä tämän kerran. Mutta, kattokaa, irrotin hihnan (!) ja koira pysyi paikallaan (!).



Viiminen treeni vähän yli mun hilseen, siitäkin olisi video, mutta jätän liittämättä sitä tähän 😂
(ei ole koiran vika jos ohjaaja on kuutamolla)

Ei kommentteja: