maanantai 12. heinäkuuta 2021

Taran touhuviikko 27/21

 Kovin on ollut kuumaa keliä nyt kokoajan, joten jää asioita tekemättä ja kokematta kun ei kannata "raahata" pentua millon vaan minne vaan. Plus itsestä on mehut pois, joten ei tulee niin paljon tehtyä ja opetettua koiralle asioita kuin voisi (kannattaisi, pitäisi). 

Ei me nyt täysin toimettomia silti olla oltu tai kotona vaan nyhjötetty, vaikka edelleen Tara viettää paljon aikaansa takapihalla touhuten yksin tai Kikin kanssa tai ihmisten kanssa - joskus se toki nukkuu tai muuten vaan pötköttelee ulkona. 




Viime sunnuntaina (siis 4.7 - jolloin pentu muuten täytti 3kk) tultiin tosiaan sieltä kesälomareissulta. 


Maanantaina ajettiin Pattijoelle, jonne jätettiin auto huoltoon ja siirryttiin Eetun vanhempien autoon, jolla matkustettiin Siikajoelle viettämään pariksi päiväksi mökkielämää. Siellähän sitä riitti koirille touhuttavaa (olivat pitkissä liinoissa pihalla, mökki on lähellä yhtä hevostallia ja golfkenttää joten koiria ei voi pitää tuolla vapaana - ja liikkuupa siellä esim jänöjä ja kissoja). 

Keskiviikkona ajeltiin takaisin kotiin. Ke iltapäivällä kävin Taran kanssa Muskettikoirassa luuostoksilla, jonka jälkeen Tara pääsi leikkimään Raita-pennun (suomenlapinkoira) kanssa, mukana hengaili myös Raitan äiti Särmä. 




Torstai-iltana kävin Taran kanssa Haukkiksella. Ensin käytiin hallissa syömässä nameja (toisella kentällä oli tokoilija, joten oltiin agiesteiden seassa) ja sitten mentiin ulkoagikentän laidalle hengailemaan. Tara tapasi taas uuden kivan ihmisen ja yhden entuudestaan tutun :)
Pentu seuraili ihan nätisti isojen koirien agireenejä. 




Perjantaina ei taidettu tehdä ihmeitä, tätä kuumaa kotoilua vaan. 

Lauantaina Tara kävi tutustumassa KAS:n halliin, paikalla oli myös Raita ja Tippa suomenlapinkoirapennut ja kolme aikuista suomenlapinkoiraa. Yritin opettaa Taralle luopumista ja rauhallista odottelua / oleilua eli ei tehty tempputemppuja, mutta olipa sitä tuossakin suorittamista (pitänee jatkaa harjoituksia).




Hallilla käynnin jälkeen ajelin Kuusisaareen, jossa käytin Taran kävelyllä - samalla koira pääsi pariin otteeseen kahlailemaan mereen. 









Sunnuntaina käytiin aamusella ulkoiltiin Auranmajalla, muuten ei tehty mitään erityistä. 


Tässä viime aikoina pentu on oppinut, että tarpeet on parempi tehdä lenkillä kuin takapihalle. Toki se edelleen sinnekin pissii ja joskus jopa kakkii, mutta takapiha on enenmmän leikkimispaikka ja hengailupaikka kuin vessa. Tara tykkää edelleen nukkua sohvan alla tai lähellä ihmistä - päivällä siis. Yöllä se nukkuu makkarissa missä milloinkin (koirapedissä, lattialla, oven vieressä, sängyn alla, ...). Tara on myös oppinut leluleikkimisen (kiskotaan narupallolelua takapihalla, Tara voittaa lelun ja tuo sen mulle takaisin yhdessä pelattavaksi). Edelleen pentu on superahne ja kiinnostunut muidenkin ruuasta kuin omastaan. Sillä on myös mielenkiintoisen suuri ääniala ja se ilmaisee itseään kuuluvasti jos kokee sen tarpeelliseksi. 
Reenaaminen on tosiaan ollut vähäistä viime aikoina, luoksetuloja treenailtiin Siikajoella ja ohimennen vähän muuallakin (kotipihalla ehkä enimmäkseen). 

Ei kommentteja: