sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

14-16 viikkoa

 Taran viikkokatsaukset tuplana kun aika kiitää ... 

Tänään Tara täytti/täyttää siis 16 viikkoa. 

Tässä parin viikon aikana on käyty yksi reissu ja muutoin oltu kotosalla. Kotona on sitten panostettu metsäilyyn, muuten ei olla tehty mitään erityistä. Tai mitä nyt Tara kävi ottamassa toiset rokotukset ja sai samalla lemmikkieläinpassin. 

Viikolla 28 Tara sai matolääkkeen, koska en löytänyt mistään tahnamatolääkettä (Canikur) niin ostin pillereitä (Axilur), joita piti antaa kolmena päivänä (apteekissa missä kävin ei ollut tarvittavaa määrää toista tahnalääkettä - eli Flubenolia).

Maanantaina 12.7 kävin aamusella Taran kanssa Kiekonmajalla missä se sai liihottaa poluilla ja mättäillä pitkässä liinassa. 
Tiistaina 13.7 ajettiin Jyväskylään missä majoituttiin Scandic Cityyn kolmeksi yöksi. Kelit olivat kuumat, mutta onneksi huoneessa oli ilmastointi. Lähin semikunnollinen nurmialue oli Kirkkopuisto muutaman sadan metrin päässä hotellista. Pentu tosin teki tarpeensa asfaltillekin heti kun hotellista ulos pääsi (ts pissa tuli yleensä heti). Minullahan oli hotelleista (myös aiemmalla reissulla) tapana kantaa Tara ulos jottei se pissisi hissiin tai hotellin käytäville - hyvin on pentu tottunut sylissä oloon tässä kesän aikana ... 

Tara käveli reippaasti Jyväskylän keskustassa. Ilmenipä sitten eräällä iltalenkillä, että kaupungissa järjestettiin saman viikon lopulla Suomipop -festivaalit, joihin liittyen oli jotain erityisjärjestelyitä ja ehkä erityisen paljon ihmisiä liikenteessä. 

Taran ja Kikin kanssa kävin eräällä iltalenkillä Lutakossa, olin hieman epävarma miten sinne pääsee, joten päädyin ensin koirien kanssa juna-asemalle jossa kysyin vartijalta, että miten sinne pääsee. Hän neuvoi menemään hissillä kolmanteen kerrokseen, josta pääsi sillalle joka meni rautateiden ja autoteiden yli Lutakkoon. Sinne siis ... Hyvin selvittiin seikkailustamme ja koirat pääsivät järveen vilvoittelemaan varpaitaan. 
Eräänä toisena iltana kävin sitten järvenrantaseikkailulla Taran kanssa kahdestaan. 

Yhdellä päivälenkillä käytiin koko porukalla Harjulla kiertelemässä. 

Keskiviikkona 14.7 treffattiin Taran sisko Yona ja siskopuoli Etta Kirkkopuistossa. Hyvin tuli kaikki koirat juttuun keskenään ja siskoksilla tuntui olevan mukavaa yhdessä pitkästä aikaa. Kikikin oli valmis leikkimään sekä Yonan että Ettan kanssa :-)
Perjantaina ajettiin Jyväskylästä Lohtajalle, jossa oltiin joitain tunteja. Onneksi oli hyvä keli niin pystyttiin olemaan pihalla (helpompi koirien kanssa). Lohtajalta ajettiin Siikajoelle, jossa oltiin yötä. Lauantaina ajettiin Siikajoelta kotiin. Lohtajalla ja Siikajoella Tara keksi, että puissa roikkuu ruokaa. Kuvat on Siikajoelta. 

Sunnuntaina 18.7 käytin koirat Alakylässä metsässä lenkillä (molemmat oli pitkissä liinoissa, oli aikamoista säätämistä, koirilla oli kivaa). 

Maanantaina 19.7 käytiin taas Kiekonmajalla. Kiki ja Eetu kävivät juoksemassa ja minä & Tara haahuiltiin pitkän liinan kanssa taas siellä sun täällä. 


Tiistaina 20.7 ulkoilupaikkana oli Kimmokkeen pururata, jälleen oli niin viileää, että Kiki pääsi Eetun mukaan juoksulenkille Taran liidellessä kanssani liinassa. Keskiviikko 20.7 Taralla oli se rokotuspäivä. 

Tara kävelyllä ell-aseman lähellä

Torstaina käytiin aamulla koko lauma kävelyllä Kimmokkeen pururadalla (autolla mentiin p-paikalle ja ulkoiltiin pururadalla). Tara jaksoi hienosti (ilman ongelmia) kävellä ns takakolmosen lenkin. 

Torstaina iltapäivästä käytiin Haukkiksella, Eetu kävi juoksemassa Hiirosen/Iinatin lenkin ja koirat pääsivät vuoron perään halliin leikkimään ja herkuttelemaan. Lisäksi koirat tietysti lenkkeilivät Haukkukeitaalla. Taran kanssa tein lelun kanssa erinäisiä juttuja eli lelulle fokusointia, Tara rallatti lelu suussaan ympäriinsä mun yllyttäessä / kehuessa sitä, "taisteltiin" lelusta ja pelattiin kahden lelun leikkiä. 

Perjantaiaamuna ulkoilin Taran kanssa jälleen Alakylässä (eri paikassa kuin aiemmin, tuttu paikka muuten, Taralle uus) metsässä. 

Perjantaina 23.7 Alakylän metsässä

Perjantaina 23.7 Alakylän metsässä

Lauantaina 24.7 Kimmokkeen kivellä


Lauantaina 24.7 erikoisulkoilu oli taas Kimmokkeella ja tänään alkuillasta kävin Taran kanssa kahdestaan Alakylän/Jäälin hiekkakuopilla ja metsässä. 


Sunnuntaina 25.07. Hiekkakuoppien likellä Alakylä/Jääli metsikössä1 kommentti:

Jasmin♥ kirjoitti...

Voi miten suloinen!❣️

https://jasukuvaa.blogspot.com/