sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Koskee koipia

 Ei kannata lukea pitemmälle, ei liity kuin välillisesti koiriin. 

Kesäinen jalkavalitus. 

Alkukesästä oikea jalka ei ollut mitenkään erityisen kipeä. Tai toki välillä jotain joo, mutta ei mitään uutta uutisissa ja muistaakseni sain pitkään olla sen suhteen rauhassa. Nukkua yöni hyvin ja sitä rataa. 

Vasemman jalan kantapää ja se jalkapohjan sivuosa sen sijaan on ollut koko kesän kipeä (googleoletus: Plantaarifaskiitti). Ei ihan kokojan onneksi, mutta paljon kuitenkin. Jalkapohja on kipeä aamuisin kun nousen ylös. Se on kipeä joissain ns lepoasennoissa (siis vaikkei jalkapohja koskisi lattiaan / paino olisi jalalla). Toisinaan siihen sattuu kävellessä tai seistessä jos olen ollut liikkeellä (seisomassa) liian pitkään (aikaviive vaihtelee). 

Positiivista kait on se, että oikeassa jalassa ei ole tuota samaa vaivaa. Johtunee ilmeisesti siitä, että siinä on löysytetty sitä jotain fasciakalvoa joskus silloin vuonna kukkakauppa kun jalkaa on leikelty. 

Nyttemmin, kun olen yrittänyt panostaa Taran metsäulkoiluun niin siitäpä on sitten seurannut oikean jalan kiputiloja. Ollaan siinä tilanteessa, että aamuyöisin kun herään niin jalkaa särkee/jomottaa polvesta alaspäin enkä sitten enää yleensä unta saa ... (jomotusta on muulloinkin siis kuin yöllä, mutta eniten siitä ehkä on häiriötä silloin kun pitäisi pystyä lepäämään). 

Ei kommentteja: