tiistai 13. huhtikuuta 2021

Kevättreenejä ja kesäsuunnitelmia

 Viime viikon torstaina Kikin rallyreenit menivät tosi kivasti. Kikillä oli ratareenissä ns hyvä meininki. Toki radalla jotain mokia tuli, esim Kiki karkasi hypylle kun mentiin sen ohi toistamiseen ja ihan lopussa se päätyi tekemään seuraamista oikealla puolella. Mutta superiloinen olin sen työmoodista tuolla radalla / noissa reeneissä. 

Toinen rata ts yritys tehtiin vain ehkä about puoleen väliin. Ihan tarkoituksella siis lopetin keskeltä kun halusin tehdä vain osan radasta ja palkata koiran kesken hyvän meiningin. Ihan niin hyvä boogie ei ollut kuin ekalla kierroksella. 

Eilen nosetreenit sujuivat myös kivasti. Yleensähän Kiki kyllä tykkää kaikissa nosetuksissa olla, mutta se millä itsensiteetillä se milloinkin tekee hommia vaihtelee. Tässä talven aikana olen tehnyt sille jonkinverran etsintäsuunnitelman kautta etsintää - eikä niin, että Kiki voisi mennä minne sattuu miten nenä vie. Tämä tuntuu pitkällä tähtäimellä auttaneen sekä sellaiseen turhanpäiväiseen maton haisteluun (ja ajankulumiseen siihen), että myös siihen, että itse olisin paremmin kartalla siitä, että mitkä kohdat alueesta on jo tutkittu. 

Eilen siis tuli nopeita alueita, annoin Kikille vähän enemmän taas vapauksia valita miten alueella edetään eikä se onneksi jäänyt tekemään roskanuuskutusta vaan teki töitä. 


Katselin kalenterista aikatauluja miten tässä keväällä reenejä vielä on ja merkkailin niitä tuohon oikealle kalenteriin. Jonkun verran on reissuja tässä keväälläkin joten ei päästä harjoituksiin. Kesäksi jätän nyt Kikin Kisma rallyt ja nosetukset tauolle. Tai ehkä jatketaan taas elokuussa, en ole vielä päättänyt sitä asiaa suuntaan tai toiseen. Syksyksi sitten viimeistään olisi tarkoitus hankkia Kikille jokin säännöllinen viikkoharrastus. 


Koiratanssia kuvittelin meidän harrastavan kesällä. Mutta ilmeisesti on vain jotain lyhytkursseja tulossa. Ensimmäinen on tuossa touko-kesäkuun taitteessa, sinne laitoin hakemuksen menemään, myöhemmin kuulunee mahduttiinko mukaan. Rallya olisi tarkoitus harrastaa Airan kesäryhmässä satunnaisesti siten miten päästään harjoituksiin - näissä pääajatuksena on meiningin ylläpito eli mielentila. 


Lisäksi huomasin Lappalaiskoirien harrastus fb -ryhmässä innostusta eri lajien etätreenailuun ja ilmoitin itseni / Kikin mukaan sekä jälki- että nosework -ryhmiin :-)

Ei kommentteja: