maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pancakes

Entä jos sitä miettii, että osaisiko sitä tehdä sellaisia amerikkalaistyyppisiä pannukakkuja? Onko niiden tekeminen vaikeata ja saako ne käännettyä pannulla vai meneekö homma mönkään viimeistään siinä vaiheessa ja saa aikaiseksi vain epämääräistä palanutta mössöä?

Ohje:
  • 1egg
    • 34cup milk
    • 2tablespoons butter or 2 tablespoons margarine, melted
    • 1cup flour
    • 1tablespoon sugar (or 1/2 teaspoon honey or molasses)
    • 1teaspoon baking powder
    • 12teaspoon salt


    1. Laitoin mikroon sulamaan pari ruokalusikallista voita
    2. Vatkasin yhden kananmunan
    3. Lisäsin munan sekaan vajaan kahvikupillisen (kultakeramiikan pikkukuppi) maitoa ja sen sulaneen margariinin. Vatkasin lisää. 
    4. Lisäsin kuivat aineet (kultakeramiikkakahvikupillinen jauhoja, 1 teelusikka leivinjauhetta, 1 ruokalusikka sokeria ja ½ teelusikkaa suolaa). Sekoitin lisää. 
    5. Laitoin paistinpannun levylle ja levyn päälle, lisäsin pannulle voita
    6. Otin kauhalla taikinaa pannulle ja levitin sitä hieman (vähemmän kauniiksi pannariksi eli ei tullut tasaisen pyöreitä)
    7. Annoin olla hetken, tökin tuotosta lastalla, ihmeekseni se ei jämähtänyt pannuun kiinni eikä levinnyt epämääräiseksi pannulla. Odotin hetken, käänsin tuotoksen toisin päin ja paistoin hieman lisää. Poistin pannukakun paistinpannulta lautaselle. Ja toistin tämän niin kauan kuin taikinaa riitti. 

    Maistettiin pannukakkuja sekä kanadalaisen vaahterasiirapin että ranskalaisen hillon kera.

    Ei kommentteja: