perjantai 26. heinäkuuta 2013

Tokotusta toisaalla ja ruokareenit

Maanantaina kävin ohjatuissa tokoreeneissä. Nää oli korvaavat kun J peru yhdet harkat alkukesästä/loppukeväästä. Ei reenitty Martsassa vaan yhdellä  toisella kentällä Haukiputaalla. 

Meitä ei ollut kuin kaks paikalla, joten tehtiin vuoronperään juttuja Jennin valvovan silmän alla. Aloitettiin kuitenkin paikallaololla. Piiloiltiin ja kun tultiin takaisin niin juostiin koirien taakse ja siitä koiran sivulle vapauttamaan koira. Nemi pysyi hienosti paikallaan <3

Ohjatusti otettiin noutoa, luoksetuloa ja sivulla peruuttamista.

Peruutuksessa tärkeetä on mun näyttävän/ohjaavan käden paikka. Muutamia ihan hyviä pätkiä (tosi lyhyitä) saatiin aikaan. 

Luoksetuloja takapalkalla. Käsky: seis(o). Tehtiin välillä niin että näytin selvästi käsillä ja jopa koko kropalla (askel eteenpäin) jotta koira sai kääntyä takas päin. Nemi tykkäs tästä reenistä selvästikin. Jos koira ei pysähdy  tai menee väärään asentoon niin pitää käydä korjaamassa asento / viedä sinne missä ois pitäny pysähtyä ja ottaa sitten homma uusiksi (ei hippalointeja ja kehuja väärästä toiminnosta). Alo-luoksetulon teki ihan jees eikä ennakoinu pysähtymistä.

Nouto. Jenni otti muutaman reenin niin että kiskoi kapulaa pitävää koiraa muutaman askeleen eteenpäin ja sitten otti kapulan ja kehui ja palkkasi koiran. Nemi jopa otti muutamia askelia siis se kalikka suussaan. Jos pudotti kapulan niin sitä kiellettiin siitä / toruttiin ja  sitten otettiin homma uusiksi. Mä koitin toki myös tuota harkkaa mutten ollut siinä niin kätevä kuin ope - onpa kumma :P (kait se noutaisi jo jos osaisin opetuksen yhtä hyvin kuin jotkut muut ;))

Moonikan kanssa oli puhetta siitä miten se on opettanut Ruusalle noudon - Ruusa teki nyt reeneissä hyvän noudon vaikka senkin kanssa noudossa on ollut ongelmia (No Ruusa on jotain pari vuotias? ja Nemi kahdeksan joten... ). Enivei. 

Ruuan annon yhteydessä pitää nyt vaatia kapulan kuljetusta. Nemi kyllä menee aika puihin kun on niin nälkä ja ja ja ... Pari kertaa oon ottanu taluttimeen sen jotta oon saanu ottamaan sen yhden tai kaksi askelta. Ihan vaan yhdestä jalan siirrostakin oon välillä vapauttanut sen. Ollaan tehty myös seisomisesta istumaan vaihdosta kapula suussa. Ei mitään sivulle tuloa tms kun ihan vaan niin että työnnän kapulan koiralle suuhun ja käsken sen istua. Tosi hitaasti ja empien istuu. Sen päähän on on iskostunut, että sillon kun noutokapula on suussa niin ei saa tehdä MITÄÄN muuta kuin pitää sitä suussaan. Ja näyttää siltä että "kääk". 

ps. mää vähän luulen että me ei varmaankaan tokoteta ryhmässä pian alkavissa valmennusryhmissä. Jos näin on, niin semmosta sattuu. Kyllähän mä tiedän mitä pitäisi reeniä muutenkin... toivottavasti saan aikaiseksi harkkaamisen ilman viikottaista patistustakin ;)

Ei kommentteja: