keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Haaste

Oi, Taru oli haastanut minut. Aloitin haasteen raapustuksen heti tuoreeltaan, alla oleva kuvakin on siltä ajalta.

1. Viimeisin (uusin) kuva koirastasi?

Viimeksi olen räpsinyt näköjään omista koirista kuvia lauantaina, kun VesiPedossa vierailtiin.


2. Vanhin koiriin liittyvä muistosi?
Hmm. Aika paha. Ehkä se, kun mummolaan (isänäidin kotiin) tuli sekarotuinen koiranpentu "Peni", jonka teräviä hampaita pakenin sohvalle ja pöydälle - minne vain koiran ulottumattomiin. Pentu oli pelottavan mielenkiintoinen. Myöhemmin kävin ostamassa sille eräästä raahelaisesta lemmikkikaupasta koirankeksejä ja koiransuklaanappeja ja ihmettelin kun sille ei ne maistunut - eihän se sellaisiin ollut tottunut, kun ei sille koskaan sellaisia ostettu tai annettu.

3. Milloin on tuntunut siltä, että olisi kiva, jos kuka vaan huolisi koirasi, etkä jäisi kaipaamaan? Vai onko koskaan?

Eilen kun olin lenkittämässä koiria ennen tokoreenejä ja sormet olivat ihan umpijäässä ja koirat söivät onnellisena jotain kökkärekakkoja (tms en tutkinut että mitä) hangesta. Tai ei, ei edes silloin. Varmaan jotain hetkiä on ollut, ihan nanosekunteja jolloin noin on ajatellut, mutta juuri nyt ei tule mieleen ...



4. Kuvaile koiraasi kolmella sanalla.
Merri: omapäinen, ahne, työnarkomaani
Nemi: ahmatti, hellyydenkipeä, kiihkeä

5. Sinuun suurimman vaikutuksen tehnyt rotusi edustaja?
Hmm. Ulkonäöllisesti Adjak (Nemin eno) tai Jallu (Merrin isä). Luonteeltaan ja olemukseltaan Honey (Merrin mummo). Tai sitten ihan vain kotiinpäin vedettynä Merri. 

6. Minkä rotuisen koiran ottaisit, jos et saisi ottaa saman rotuisia kuin olet omistanut?
Luultavasti islanninlammaskoiran. 

7. Mitä koiraharrastusta haluaisit kokeilla/harrastaa enemmän jos olisi mahdollista?
Hmm. Tiedän, että koirat nauttisivat jos pääsisivät vielä haku-hommiin. Olen myös joskus todennut, että sitten kun Merri jää eläkkeelle tokosta niin alan harrastamaan sen kanssa koiratanssia ;) Itse en vain taivu tangoihin, joten vielä sitä tokoeläkettä ei ole ollut näkyvissä. Myös lammaspaimennusta voisi harrastaa enemmänkin, porot ovat jotenkin pelottavia... 

8. Kuvaile omasta mielestäsi rotusi ihannetta edustava koira?
Aktiivinen ja ahne. Kova tarpeen tullen, mutta nöyrä (muttei typerä) ihmisille. 

9. Minkä ominaisuuden koirastasi vaihtaisit pois ja mihin ominaisuuteen?
Merrin raivostuttavin ominaisuus (jonka se osittain on opettanut Nemillekin) on haukkua raivona hajuille - tätä seikkaa en voi mitenkään ennustaa, siis että milloin se tätä raivoaan toteuttaa. Kun mun nenä ei ihan niin hyvin haista kuin sen. "Naapurin dalmis on taas kulkenut MUN tiellä". 
Enpä osaa sanoa, että mihin ominaisuuteen sen vaihtaisin. Ehkä Mersukkeen ei tarvitsisi pöhkiä kerrostalossa käydessä kaikille äänille "mutta kun", sillä kun on tapana haluata sanoa se viiminen sana. "Mää vaan vähän...", "en kait mää mitään sanonu", "ei täällä kukaan hauku". 

10. Kenen koulutukseen/luennolle/opetukseen haluaisit koirasi kanssa?
Aika mainiot koutsit meillä on jo. Aika on vitsi, tosi mainiot tietty ;)
Etelänhetelmistä voitaisiin mennä uusiksi Elinan ja Jaakon reeneihin. 
Ja varmasti toki monien muidenkin, kouluttajia on paljon. Sellaisia, jotka ovat varmasti hyviä ja joiden koulutuksissa ei olla oltu. Vuosien varrella matkaan on myös mahtunut niitä, jotka eivät arvosta pystykorvan tms muuten vääränlaisen koiran kanssa reenaavaa - heidänlaistensa koulutuksiin en enää haluaisi joutua. 

11. Mitä koirasi tekevät parhaillaan?
Ovat koirahoitolassa. En tiedä mitä tekevät just nyt. 







Ei kommentteja: