lauantai 24. maaliskuuta 2012

ALO1


Okk:n kupla 24.03.12

Tuomari: Päivi Lamminen

Liikkuri: Hanna P.

Koira: Nemi





Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 10

Seuraaminen kytkettynä 5,5

Seuraaminen taluttimetta 6,5

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Luoksetulo 8,5

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7,5

Estehyppy 10

Kokonaisvaikutus 8



Pistemäärä yhteensä 165,5

ALO1

sij.5/14



heart cool



Kootut selitykset tulee myöhemmin.







26.03.12

No niin selitetäänpäs sitten.




Koepaikalla olin ihan hyvissä ajoin. Ehdin lenkittää koiran, joka kakkasi (jee ;)). Sitten pistin koiran takas autoon ja menin seuraamaan meitä edeltävän luokan eli voittajaluokan koirien edesottamuksia.



Tuollahan siis kisattiin näin: avo (Alla Aulla) - evl (Allan) - voi (Päivi Lamminen) - alo (Päivi)



Alokasluokkaan oli ilmoittautunut 15 koirakkoa, me oltiin ensimmäisen viisikon kolmantena. Tehtiin siis paikallaolo luoksepäästävyyksineen sekä yksilöliikkeet ennen kuin seuraava viisikko marssi kehään.



Kun hain koiran autosta ja kävelin sen kanssa halliin niin se haukkua räksytti koko matkan "jee jee - mennään aksaamaan" Mitäpä se koira (parka) muutakaan olisi kuvitellut meidän tekevän? Haukusta saa mukavasti kerättyä kierroksia ja intoa ja ... ties mitä. Kuuluu ohjelmaan haukkua ennen suoritusta. Hallissa se hiljenty kuitenkin kun meiän piti hiven vielä ootella ennen kuin päästiin alottamaan - koiruus pötkötteli mun jaloissa kun istuskelin toolilla.



Kehäänmenotarkistus ihan ookoo - siitä kun jatkettiin niin yritti käyttää hieman ääntänsä. Josta toruin sitä ja vaikeni sitten.



Paikallaolorivissä yritti vähän muiristella. Onko täsä ny pakko pitkäänkin kököttää - miksei tapahdu mitään.



Ja sitten siis ne varsinaiset liikkeet:



Luoksepäästävyys - ei yhtään mitään ongelmaa yes




Paikallaolo - vähän mietin, että meneekö ekalla käskyllä maahan joten taisin sanoa aika jämysti tän. Ensin makasi ihan hienosti, mutta sitten kun vasemmalta puolelta lähti koira liikkeelle (border collie) niin mä olin ihan valmis syöksymään Nemin avuksi - tai erottamaan sen siitä bortsusta. Onneksi bc jatkoi matkaansa kuitenkin vasemmalle (belgi) eikä mun tarvinnu pilata meiän suoritusta puuttumalla asiaan. Siis ei Nemi tässä kohtaa tehnyt mitään, mutta mä meinasin.  Kiitin onneani, että Jennin reeneissä on tehty ties mitä häiriöharkkoja. Belgi nousi seisomaan kun se bc kuleksi sinne. Bortsun omistaja tuli kytkemään koiransa. Belgi seiso ja tuomari oli siinä belgin likellä. Lopussa Nemi haisteli hieman maata siitä eestään. Alokkaassa ei kuulemma haitannu... yes




Hihnassa seuraaminen - voi ämpäri. Muutaman metrin jälkeen alkoi juoksuseuraaminen ja Nemi rupesi heti haukkumaan. Sitten taas tokeni ja meni hetken hyvin ja paluumatkalla kaaviosta piti hieman kiskoo sitä hihnasta kun meinasi lähtä hajun tain minkälie perään. 




Taluttimetta seuraaminen  - taas haukkua juoksussa. Ja jotain muutakin levottomuutta. Ei sentäs karannu seuruusta.



Liikkeestä maahanmeno - Pelotti. Otti päähän koiran haukkuminen. Enkä oikeen oo sataprosenttisen luottavainen siihen sen maahanmenoonkaan (saattaa jättää pyllyn pystyyn - jos nää et vaikka tarkottanutkaan tätä). Sanoin käskyn - ja koira totes Rantaplan -tyyppisesti "jahas selvä" ja meni maihin. Eli käsky tuli sillain niin ku tarkottasinkin sitä ;) Tässä liikkeessä koira siis lähti hyvin seuraamaankin ja teki nappisuorituksen yes




Luoksetulo  - muuten aivan bueno, mutta koira jäi seisomaan mun viereen. En ollu tajunnu, kun siel oli sellanen törppö mihin asti piti mennä, että mun ois kannattanu vähän fundeerata mihin kohtaa törppöä sijotun... Tosin voi olla ettei N ois siltikiään istunut. Ja tätä mun pitäs testailla kanssa, että tuleeko se sivulle paremmin jos käsky ois esim "sivulle" eikä "tänne". 




Liikkeestä seisominen - Ei meinannu lähtä liikkeelle, seurasi taas heikosti. Seisomisessa ei ollu ongelmaa eikä muutenkaan loppuliikkeessä.



Hyppy - Tosi nopiaa pitää sanoo se "seiso" eli koira ei jääny hypyn keskiosalle seisomaan. Muuten siis loistosuoritus yes



Kokonaisvaikutus 8 - Haukkuminen verotti. Samoin kun se että loppuajasta roikuin koiran pannassa. Siis mähän oisin voinut tehdä niin (niin kuin aluksi teinkin), että jättää koiran istumaan ja kutsua sen aina seuraavan liikkeen alotuskohtaan. Mutta kun se tuntu riekkuuntuvan niissä kohdin kun vapautin sen sieltä istumasta/oottamasta niin totesin, että ennemmin alennutan kok.vaikutusta kuin että koira lähtee kokonaan hanskasta riekunta-asteelle..



Paikallaolon jälkeen palkkasin koiran lällyruualla ja koko suorituksen jälkeen annoin sille loput lällyttimestä. Ja nakkeja. Ja lähin käyttään koiraa lenkillä miettien mitähän saatiin pisteitä? Ehkä jotain 140 tms varmaan... Kun ei ollut mitään juhlaa tuo koe(ttelemus). Tuomarin kommenttikin oli jotain tyyliin "teidän työskentely on parantunut siitä mitä se on ollut joskus aiemmin, ilman tuota haukkumista olisi aineksia ykköseen.." Eli olin ihan varma, että ei saatu ykköstä. Kun tultiin lenkiltä takas autolle niin Kaisu ja Maissi kysyivät mitä pisteitä saatiin ja kerroin, että en tiedä. Joku muu sitten totesi, että taululla lukee, että lapinkoira ois saanut ykkösen - että eikö se sun koira lapinkoira ole? Että siis MITÄ? En usko ennen kuin näen... ja kävin kuulkaasta aika monta kertaa kattomassa sitä taulua cheeky

Ei kommentteja: