maanantai 16. toukokuuta 2011

Kemi 14.05.11 - hymy herkässä :)


 Revanssi. Vai mikä se ny olikaan. Sama paikka ja tuomari kuin meiän ensimmäisessä tokokoeyrityksessä toukokuussa 2005. 

Tämä tämän kertainen oli Merrin 11. kerta avoimessa luokassa. 



Raapustan pisteet nyt vaan tähän ja lätisen niitä näitä ja selityksen selityksiä ja jälkitunnelmia sitten myöhemmin ...



Paikalla makaaminen 7

Seuraaminen taluttimetta 7

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Luoksetulo 5

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9

Noutaminen 6

Kauko-ohjaus 10

Estehyppy 10

Kokonaisvaikutus 10



Pisteitä yhteensä 160, AVO1, sij.4/4







edit. 15:27



Seliselitykset.



Tuomarina Allan Aula. Liikkeenohjaajana Heli Kelhälä

Koepaikassa nurmialusta. Yritin tehdä muutamia liikkeitä hieman ennen koetta. Siis pätkiä vaan. "Lämmitelläkseni" koiraa. Sitä kiinnosti ihan sikana mun kanssa tekeminen, siis NOT. Se nurmikko oli aika kiva juttu, jeeh. Onneksi mä en nähny siinä vaiheessa niitä jäniksen papanoita - mähän oisin ollu ihan paniikissa koko kokeen jos oisin tiedostanut että ihan millä hetkellä hyvänsä jänojussi voi loikkia jostakin esille... 

Noh, innostu se Merri mun kanssa touhuamiseenkin sitten kuitenkin. Jopa niin, että rupesi haukkumaan ja repimään hihnaa. Ei muuta kuin kierrokset takaisin alas jottei koira nyt ainakaan haukkumaan kokeessa alkaisi. Haukkuakko vai nuuskuttaa - valinta kahdesta pahasta? Onko olemassa välimuotoja? 

Avossa oli neljä koiraa. Merri pääsi makaamaan auspain ja x-rotuisen väliin. Merri tempoi kehään ja toisaalta oli menossa johki ihan muualle kuin paikallaoloriviin. Ensin luulin että se sai kierroksia siitä x-rotuisesta (uros), mutta saattoi myös olla että se oli menossa kehän takaosaa kohti... 

Hyvin se koira maihin meni. ja jäi siihen makaamaan kun marssimme piiloon sellaiseen konttiin. Tässä vaiheessa sitten mahaan mötkähti jostakin sellainen kamala jännitys-pallo. Kamalat 3 minuuttia kiduttiin kammiossamme. 

Ja takaisin ulkoilmaan. Merri näyttäisi istuvan. Voi kissanviikset, tässäpä tämä koe sitten olikin! Merri oli myös vinkunut, sehän sinällään on "normaalia" Merrin paikallaololle, mutta nyt Allukin huomautti siitä. Saatiin kuitenkin seittemän pistettä. 

Kehästä ulos ja koiralle palkaksi (rutiini koe palkkaus) pedigree lällyruokaa 1/3 pussia. Hetki oleskelua. Koiran juottaminen ja kappas meiän vuoro mennä tekemään yksilöliikkeet. 

Seuraaminen. Välillä tosi hyvää. Harmi vaan, että kun se ei riitä se välillä. Merri haahuili pari kertaa. Ja taas oli menossa sinne jonnekin kentän laitaan. Siellä oli näet lumikasa. Oli kiva aurinkoinen kevätpäivä, mun mustakarvakasa olisi varmaan halunnut syödä lunta, pörrätä viileässä lumessa hetken... Tai sitten siellä haisi jotkut jänöjutut. Tai joku muu syy. Mutta hyvin voimakkaasti Merri oli kuitenkin sitä mieltä, että "mää menisin nyt ennemmin tuonne". Eikä pelkästään se, vaan se jäi haahuamaan sitä nurtsia jossain muuallakin. 

Mutta. Jos jotain positiivista voi sanoa seuraamisesta. Niin minä muistin käteni asennon enkä koukistellut kämmentä/sormia niin kuin kokeissa yleensä. Siten mistä meille on niin monta kertaa huomautettu. Ois kyllä tehnyt mieli! Jos se ois auttanut Merrin pidemmäksi aikaa oikiaan seuruu paikkaan. 

Saatiin seuruusta seiska siis. 

Ei muuta kuin nokka kohti uusia koettelemuksia. 

Liikkeestä maihinmeno. Eipä siinä huomauttamista ollu. Ei mulla eikä tuomarilla. 

Luoksari. Ööp. Yritin pysäyttää käsimerkillä koska suullisen vaihtaminen pysäytykseen ei ole vielä sillä mallilla että se toimisi. Siis tää uus suullinen juttu, aattelin ettei se kuitenkaan onnistu. Sanoin koiralle "tule" ja se istui paikallaan ku tatti. Toisin käskyn. Tulihan se mutta ei pysähtynyt. Allun mukaan "tästä kuuluisi antaa nolla, mutta kun ollaan avoimessa luokassa niin annetaan kuitenkin viisi pistettä". Hiih. Mitä kettua? Noh näillä tiedoin mitä nyt tiedän, niin onneksi antoi ;D

Liikkeestä seisominen. Tein alkurutiinit. Seuruussa tais olla jotain pientä häikkää? Muutoin nappisuoritus. Ysi, jeejee. 

Noutopa sitten vasta hauska välinumero olikin. Vannotin koiran pysymään paikallaan ennen ku olin valmis. Heitin kapulan. Yllättävänkin pitkälle minuksi. Käskytin koiran hakemaan. Merri meni pari metriä eteenpäin ja sitten hieman oikealle ja aloitti nuus-nuusk-nuusk operaation siinä nurmikolla. En tiedä ettikö se ruokaa, pissapaikkaa vai haisiko siinä jänölle. Mutta siinä se duunaili ikuisuudelta tuntuvan ajan. Sanoin koiralle toisen kapulan haku käskyn ja edelleen tuntui että mitään ei tapahdu. Olin todella ymmyrkäisenä että mitä helvettiä mää nyt teen. Ja ihan vähää vailla etten ottanut askelta koiraa kohti tyyliin "hae nyt helvetin hurtta se kapula ja lopeta se sniffailu". Mutta sitten. Ihan yhtäkkiä. Koira nosti päänsä maasta, kääntyi ja juoksi kapulan luo ja toi sen mulle. Luovutusasento ei ollu täydellinen, mutta sellaista meiän keskitasoa kuitenkin. Taisi koira parantaa itte vähän asentoaan ilman käskyttämistä. Tästä hauskasta välinumerosta saatiin kutonen. 

Sitten siirryttiin kauko-ohjaukseen. Merri toimi siinä esimerkillisesti ja kymppi oikeesti täysin ansaittu :)

Hypyssä oli nyt kolme lautaa. Hivenen vino perusasento, muuten hyvä. Saatiin kymppi. 

Ja kokonaisvaikutuksesta kymppi. Kuitenkin. Hyvä niin jotta pisteitä tuli tasan ykköseen vaaditun verran :)

Suorituksemme jälkeen Merri sai loput siitä lötköruuasta. Kananamipaloja sekä palloleikkejä nurmikentällä. 

Kokeen jälkeen liikkuri kehui seuraamistamme. Siis koiran paikkaa seuruussa, sillon kun se koira siis seuraa eikä haahuttele omiaan. Mukava kiva positiivinen palaute ihmiseltä joka kuitenkin hänkin on toksuttelutuomari ;)

Oli kyl vähän epäuskonen olo kokeen jälkeen. En uskonut pisteiden yltävän ykköseen kun se kuitenkin oli todella tapahtumarikas koe. 

Positiivisina seikkoina sanottakoot vielä se että Merri ei haukkunut kokeessa ja mä olen alkanut oppimaan jossain määrin sopivaan "välitila käyttäytymiseen". Siis toimintaan liikkeiden välillä. 

Voittajaan ei ihan heti olla menossa, vaikka sinne nyt osallistumisoikeus onkin. Mutta jos henki pihisee ja liikkeet sellaiselle mallille joskus saadaan että koiralla on ees hajua asioista mitä siellä pitäisi tehdä niin Joo! Tottakait me toksutetaan vielä ylemmissä luokissakin. Sitä ennen voi tosin olla että käyään monen monta avoluokan koetta... jos näet tuntuu että ois kiva mennä toksukokeeseen jänskäilemään mitä se koira nyt keksii vai tekeekö se asiat niin kuin se kyllä osaa, jos vaan viittii. 

Ei kommentteja: