Siikajoen mökillä on omenapuita. Eetu kyllä syö mieluusti jokusen omenan sellaisenaan, minä en (allergia - hyvin kypsennettynä voin syödä).
Tein tänään piirakan tällaisella ohjeella
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl vanilliinisokeria
- 2 dl AB-piimää
- 75 g voita
- 1 kananmuna
- Pinnalle omenaa ja 1 tl kanelia + 2 tl sokeria
- Kuori ja pilko omenat
- Pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen
- Sulata rasva
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
- Lisää piimä, kananmuna ja jäähtynyt rasva
- Kaada seos piirakkavuokaan
- Pistä omenapalat taikinan päälle ja ripottele päälle kanelisokeriseosta.
- Kypsennys noin puoli tuntia
Ja keksejä tätä ohjetta soveltamalla (enemmän omenia kuin ohjeessa ja mukana myös kanelia mitä jäi yli piirakantekoprosessista).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti