torstai 24. elokuuta 2023

Agitreenipäivitys

 Eilen oli kevät-kesäryhmän viimeiset agitreenit. Viime aikoina ohjatuista treeneistä en ole videoita ottanut, kun ison kentän (ts puolikkaan hallin) ratatreeneihin on vaikea viritellä kameraa sellaiseen kohtaan, että saisi kaiken radalla tapahtuvan kuvaruudulle mahtumaan. Toki tämä on objektiivi (tai puhelinkamera) kysymys, mutta minulta ei leveämpää linssiä löydy kuin videokuvauksiin käyttämäni 17-50.

Sinällään kun videoita viime aikojen ryhmätreeneistä ei ole tullut otettua niin voin säilyttää sen ajatuksen itselläni, että kuvittelen kovastikin juosseeni radalla. Oma mielikuva (yleensä) liikkumisestani ei ole se, miltä se todellisuudessa näyttää eli luulen juosseeni (kovinkin sporttisesti) esteeltä toiselle. 

Ratoja / harjoituksia me tehdään pätkissä, enemmän tai vähemmän pitkissä. Viime aikoina radoilla on ollut kontakteja ja  pujottelukin, mutta kontakteja ei vielä mennä kun opetus on pahasti vaiheessa (siitä jorisen myöhemmin lisää) ja pujottelua on tehty ohjureiden kanssa. Vähitellen yritetään hieman vähentää ohjureiden määrää. Pujosta pitää paljon treenata erilaisia asioita (esim miten ja missä minä olen), mutta kyllä siitä esteestä Taralla on jo ajatus miten se suoritetaan. 

Tykkään kovasti kouluttajamme (Anna-Maria Niemelä = AnskuNi) kyvystä sekä lukea koiraa (esim Taran lähtöturhaumat; ei kannata käyttää aikaa lähtöpaikallaolojankkaukseen jos vaikuttaa, että tulee vaan ärsytystä tilanteesta. Lähtötreeniä muulloin jos ohjatuissa ei pysy lähdössä hyvin vaan harkat lennosta yms) että miettiä treenipätkiä niin, että saataisiin vahvistettua Taran irtoamista esteille mikä helpottaa mun liikkumista. 

***

Eiliseltä erityisesti muistiin kirjattakoon, että eräs putken pää löytyi hyvin kun käänsin hieman vartaloa - ekalla kerralla koira juoksi siitä ohi, kun itsellä oli kiire seuraavaan paikkaan - eli pieni vartalonkääntö auttoi asiassa ja koira sujahti putkeen. Joku inin -kohta meni yllättäin sujuvasti vaikka luulin, että se olisi ollut vaikeampi käytännössä suorittaa. Renkaasta meni ekalla kerralla ohi, lähinnä ehkä siksi, että ihan sama mikä este siinä olisi ollut niin ei olisi suorittanut sitä, koska katsoi mua eikä estettä kohti ... Toisella kerralla rengas ei ollut ongelma suorittaa kun katsoi eteensä eikä mua. Ekassa treenisetissä aluksi pysyi lähdössä, lähtöturhauma tuli vasta myöhemmin. Ekasta setistä sanottakoon myös, että ekaan putkeen ei meinannut irrota, itsellä tuli jokin jalkaongelma kun koitin kirmata menemään ohjaamaan koiraa putkeen ja koira luki mua nopeesti - eli mun jalkasäätö (ehkä tasapainon horjuminen, kengät oli huonosti tai mitä ikinä) niin koira luki sen ilmeisesti rytmityksen muutokseksi eikä irronnutkaan seuraavalle esteelle eli putkeen. Lopussa ollut takaakierto sujui hyvin; koira teki kierron ja itse jatkoin matkaa enkä jäänyt jankkailemaan mitään (koira teki silti tehtävän). 
Näiden yksityiskohtien lisäksi saatiin tosi hyviä pätkiä tehtyä; missä auttoi kovasti kun Ansku oli milloin missäkin palkan kanssa odottamassa; heittämässä palkan oikealla hetkellä oikeaan suuntaan. 
Pujottelussa koira on hieman epävarma pujoon mennessä (harjoiteltiin takanaleikkausta) ja tuli kotiläksyksi koittaa olla hieman etäämmällä esteestä. 

***

Syksyllä jatketaan tosiaan treenailuja edelleen mölliryhmässä. Ryhmän nimellähän ei oikeasti ole mitään väliä 😊 Kiva kun treenit jatkuvat ja tehdään töitä samojen asioiden parissa kuin ennenkin eli vahvistetaan irtoamista ja hiotaan suullisia ohjauskäskyjä eri hypyille ja muille tehtäville. Jatketaan erinäisten pujottelutreenien tekemistä ja koitetaan pikkuhiljaa saada kontaktiesteisiinkin jotain tolkkua; niiden osalta ollaan vielä ihan alkutekijöissä.

Tavoitteena mulla on, että syksyn aikana saataisiin kepit sille mallille (toki niiden opettelu+vahvistus jatkuu senkin jälkeen), että ens vuonna voisin ostaa lisenssin ja alkaa miettimään hyppyradoilla kisaamista. Toki sitä ennen pitäisi käydä epiksissä; sellaisiin ei olla osallistuttu vielä kertaakaan ... 

Ei kommentteja: