maanantai 23. tammikuuta 2023

Taran agitreenit 2/23 -

 Anskun treenitilassa on ollut nyt yhdet treenit. Tehtiin katseensiirtoa, ja havaitsin, että Tara ei vieläkään osaa sitä ts vapautuu katsomiskäskystä - oon koittanut tehdä harjoituksia ruoka-aikana, silloin toiminut ihan ok:sti. Koira  mennyt syömään vasta "saa" käskyllä eikä "kato" -käskyllä. Mutta alkaa pidentämään noiden käskyjen väliä ja koittaa auttasko se aksaankin. 

Tehtiin myös ns takaa-hyppyä mikä meni sitten ihan ok:sti kun saatiin ns treeniluuppi päälle eli koira tiesi kokoajan mitä tehdä eikä aikaa (enään) mennyt istuttamiseen ja muuhun säätämiseen (haukkumiseen ja pyörimiseen). 

Tähän liittyen käskysanaa olen miettinyt, kun se ei voi olla "takaa" kun se on rallytokossa jo käytössä. Joten keksin tänään, että se voisi olla "tee". 

Lisäksi tehtiin päällejuoksua ja putkelta kääntymistä eli että koira kääntyisi heti putken suun jälkeen. Tähän putkihommaankin pitää olla siis sanallinen käsky. Siihen otin saman kuin kouluttajalla eli "läpi" - normiputki käsky on ihan vaan "putki / putkeen". 

Eilen huomasin/muistin koiratanssitreeneissä, että "läpi" on myös Kikille käsky jalkojen välissä pujotteluun. Mutta olkoot silti Taralle aksaan liittyvä käsky. 

Yks video on eilisistä treeneistä. 

Ei kommentteja: