sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Herkkähaukkuisuus rallykyltillä

 Torstain rallytokotreeneissä ilmeni, että Tara helposti ryhtyy haukkumaan "istu-eteen-kierrä-takaa-sivulle" -kyltillä. Mietittiin sitten kouluttajan kanssa, että mikä tai mitkä kaikki asiat ovat toisin treeneissä kuin jos muualla tehdään ko temppua. Onhan niitä vaikuttavia tekijöitä jo pelkästään häiriöistä aina lähtien siihen asiaan, että esim kotona koiralla ei ole hihnaa eikä pantaa tai valjaita. Rallyreeneissä olen vaihtanut koiralle pannan (normisti sillä on aina valjaat, siis lenkeillä ja noin, ei tietty kotona sisällä), mutta olisiko valjaat kuitenkin parempi. Tai onko välineillä väliä. Rallyssahan saa koiralla olla valjaat, että mitään pantoja ei ole pakko käyttää. 

Kotiläksyksi sitten saatiin tehdä temppua hyvällä fiiliksellä ja testailla miten koira toimii, tai mikä laukaisee mahdollisesti haukun jos siihen on joku tietty syy (syitähän voi olla moniakin). 

Ensin tehtiin harjoitusta ns keittiöreeninä ja homma pelitti hienosti. Eilen sitten otin harjoituksia videollekin. Kiihdytin Taran mielentilaa hieman lelulla kun tein koe-eläinharjoituksia. Havaiten toki samalla, että tällaisiin treeneihin lelu ei ole paras palkka, ainakaan tähän vaiheeseen osaamista. 


Testasin asiaa (koira tekee tehtävän hihnatta ja hihnassa) myös Kikin kanssa koska halusin nähdä, että teenkö itse jotain mihin koirani reagoivat äänellä. Ei kommentteja: