keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Rahareikiä

 Elokuussa on tarkoitus käyttää Tara virallisissa terveystarkastuksissa. Oulun seudullahan Kamu on ainoa missä voi käydä silmäpeilauksessa. Peilaus hinta näytti olevan yhdeksänkymmentäkaksi euroa. Meinasi silmät tippua päästä kun hinnan näin. Luuston olen suunnitellut kuvauttavani Taralta Sunissa, silmät jos aion tarkistuttaa on pakko mennä Kamuun (jos ei aja n kilometriä jonnekin, mutta kovin lähellä ei taida silmätarkkipaikkoja olla, joten näillä bensan hinnoilla ei kannta. Plus empä tiedä onko muualla tarkistus hinnat sen halvempia?!). 

Kamussa näytti olevan jotain pakettitarjouksia esim että silmät + polvet 119e ja silmät+polvet+sydän 148e. 

Kamujen sivuilla lukee myös "Silmätarkastukseen on hyvä tulla ajoissa (n. 30 minuuttia ennen varsinaista aikaa), sillä ennen tarkastusta lemmikille laitetaan pupilleja laajentavia silmätippoja kolme kertaa 5 minuutin välein. On myös hyvä harjoitella etukäteen lemmikille silmätippojen laittoa, jotta toimenpide ei suotta pitkity." Tiedossa toki on tuo tippojen laitto, mutta itse en voi sitä tehdä, joten pitää aikaa varatessa kertoa, että joku hoitaja joutuu sen Taralle tekemään koska itseltä sellainen (käsien tärinän takia) ei onnistu. 

Yksittäishintavertailuna Sunissa polvitarkastus maksaa 67€ kun taas Kamussa 75e. Sydänkuunteluun en yksittäistä hintaa Kamusta löytänyt, Sunissa se maksaisi 67€. Lonkat+kyynärät+selkä maksavat Sunissa 223,5-264e (riippunee koiran koosta) ja Kamussa lonkat ja kyynärät 168e+lääkkeet - selkäkuvat muun luuston yhteydessä vähimmillään 86e+lääkkeet. Erillisinä selänkuvaus 192 eurosta ylöspäin. 

Suomennettuna Taran terppatarkkeihin menee Kamuun joko 119e tai 148 riippuen siitä kumman paketin sinne otan ja Suniin tuo noin 250e. 

Lisäksi pitäisi varata Kikille Herttaisesta hammaslääkäriaika, hammaskivenpoisto, hampaiden tsekkaus ja luultavasti myös muutamien hampaiden poisto. Siitä ei haisuakaan mitä tulee kustantamaan.  Näiden lisäksi pitää käydä vielä pari kertaa antamassa koirille matolääkkeitä tässä kesän aikana. Kikin hammashuolto saattaa mennä syyskuullekin (sekä omien aikataulujen että sen mukaan miten aikoja on saatavissa). 

Ei kommentteja: