sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Oulu Nord

 Nyt on sitten Oulu Nord taputeltu meidän osalta, näyttely pidettiin Oulu Zonessa eli tästä jonkun matkaa Kuusamontietä Pudasjärvelle päin. Kehät olivat asfaltilla mikä oli hyvä juttu kun satoi vettä niin eipä häkki rapaantunut. Tara oli tosiaan ainut ilmoitettu ruotsinlapinkoira ja tuomarina oli Markku Kipinä, joka antoi koiralle tällaisen arvostelun:

Kookkaan puoleinen vielä jalkavan vaikutelman antava jun, jolla turkki vaiheessa. Melko lyhyt runkoinen. Runko saa vahvistua ja ylälinja kiinteytyä. Hyvä häntä. Hyvä kallo, korvat, silmät ja purenta. Askellus saa tasapainnottua. Luonne ok.
 

JUN EH1

Kookkaus tuli ehkä siitä, kun tuomari mittas Taran. Harmi vaan kun ei mulle kertonut mittaustulosta. Minähän en osaa hienosti esittää koiria, mutta semi ok:sti se kehässä olo meni kuitenkin. Liikkeiden esittäminen on aina jotenkin hankalaa (mulla, koiran kun koiran kanssa), mutta olisi se voinut huonomminkin mennä (koira ei esim repinyt hihnaa tai tehnyt jotain muuta riekuntaa). Seisotuksessa Tara rupesi hieman komentamaan palkkaa, teetin sille välillä pyörähdyksiä ja vaihdoin hieman paikkaa ettei tarvinnut samassa paikassa pitkään seistä napottaa - ja homma käydä tylsäksi sitä kautta. Koira siis osaa kyllä seistä nätisti, mutta on hieman lyhytjännitteinen eli kuka sitä nyt pitkään samalla paikalla jaksaisi seistä (noh, Taran äiti esim jaksaa ;)). 

Ei kommentteja: