keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Omatoimitreenit huhtikuussa

 Huhtikuun lopulla kun oltiin reilu viikko Suomessa niin kävin myös koirien kanssa omatoimitreenimässä Kisman hallilla. Kiki humppaili niitä näitä ja teki vähän tokoa. Tara harjoitteli yksärikotiläksyjään. 

Kiki:Taralta kuvasin myös halliin tulemisen. Eipä tässä mitään uutta ole muutoin kuin tuo suoraan treenin aloittaminen. Raamit kaulassa koira astuu halliin sisälle, mutta sen jälkeinen osio on suunniteltu (jopa). 


Tara aloitti treenisessionsa lelu-harjoituksilla. Lelu on aika kiihdyttävä peliväline, tai ääntä helposti koiralta tuottava. Hyvin se koira pelaa / leikkii, mutta tosiaan haukkuukin herkästi. Tässä taisin sanoa ensin muuta kuin sen lelupalkka -käskyn - helposti sitä suusta tulee muita sanoja kuin niitä mitä pitäisi ..


Toisessa videossa eri lelu, mutta sama meno jatkuu. (käsieni tärinä vaan kuuluu asiaan, mulla siis)


Sitten vielä pari harjoitusta niin, että palkkana oli namit. Hienosti koira lähtee mun matkaan sieltä aktivointimatolta (jonne varmasti jäi vielä herkkuja). Pitänee alkaa vaatimaan tarkempaa tekemistä noissa tempuissa eli oikeasti treenaamaan. Ainakin jos ympäristö ja tilanne on sellainen, että koira kykenee oikeaan toimintaankin. Näistä videoista olen lyhentänyt noita aktivointimatolla vietettyjä aikoja (järkkärillä kuvatut videot ovat muutenkin kovin raskaita editoida ja tubettaa ... pakko hieman lyhennellä niitä). 

Ei kommentteja: