torstai 30. joulukuuta 2021

Uus vuos - pois kottoo

 Tultiin viettämään vuoden vaihdetta Rovaniemelle. Oltiin täällä vuos sittenkin ja koin jotenkin hyväksi tavaksi koiran kannalta. Vaikka ollaan keskustahotellissa (silloin Pohjanhovissa, nyt Scandic Cityssä) ja vaikka tänne ihan varmasti kuuluu ilotulitteiden ääniä. 

Tarasta nyt ei vielä tiedä miten se tulee paukkeeseen yms reagoimaan. Luultavasti ja valitettavasti varmasti ottaa kaikuja Kikin käytöksestä (elämä on), mutta toiv sille ei jäis ne reagtiot päälle. 

Tällaisessa pois-kottoo -uudessavuodessa on mielestäni se hyöty, että koira ei sitten pelkää sitä kotiseutua. Monesti on näet ollut niin, että uuden vuoden jälkeen on mennyt monta päivää siihen kun koira on arastellut ja kuulostellut pienempiäkin rapsahduksia ihan normaaleilla lähikorttelilenkeillä. Nyt jos se ei yhdistä niitä ydinsotaräjähdyksiä omaan lähitienooseen niin sen ei tarvitse "kulkea varpaillaan" tutuilla lenkkireiteillä. Niin pitkä vaikutteinen Kikikään ei ole, että kun seuraavan kerran tullaan Rovaniemelle (en tiedä kuinka monen kuukauden kuluttua), että se ahistuisi täällä lenkkeilystä. 

Kotoa lähdettiin sen verran ennen vuoden vaihdetta (29.päivän aamupäivä) ettei Kiimingissä vielä innokkaimmatkaan paukuttelijat räjäytelleet mitään. Fb päivitysten perusteella ympäri Oulun seutua on ilotulitteita ammuttu jo useampana päivänä, onnistuttiin välttämään ne ja eipä olla kuultu Rovaniemelläkään paukuttelua ennen vuoden viimeistä päivää. Liekkö vain hyvää tuuria vai onko täällä fiksumpaa sakkia kuin kotiseudulla? 

Tässä muutama kuva tämän päivän lenkiltä (täällä on muutama aste pakkasta ja lunta on satanut koko päivän). 

Ei kommentteja: