torstai 2. joulukuuta 2021

Kikin suuri hammasremppa

Lopulta Kiki kävi hammasoperaatiossa samalla eläinlääkärillä, joka on poistanut Nemiltäkin aikoinaan muutaman hampaan eli Anu Tulokkaalla joka työskentelee Haukiputaalla (Herttainen). 

"Kikiltä poistettiin heiluvat hampaat: 103, 110, 201, 202, 209, 301, 302, 310, 311, 401 ja 402 sekä aiemmin otettujen röntgenkuvien ja tämän päivän tutkimuksen perusteella kaksi heilumatonta, mutta tulehtunutta isoa poskihammasta: 108 ja 309. 

Lemmikkinne hampaat on hoidettu inhalaatioanastesiassa. Anestesia ja herääminen sujuivat ongelmitta. Tällä välillä kertynyt plakki ja hammaskivi poistettiin ja syventyneet ientaskut puhdistettiin huolellisesti. Ientaskut ja hampaat tarkastettiin, huomiot kirjattiin hammaskarttaan. Hampaiden poistokohdissa on puudutusta. Tulehdusten vuoksi tikkejä ei laitettu. Operaation yhteydessä Kiki on saanut tulehduskipulääkkeen ja pahoinvoinninestolääkkeen pistoksena.

Seuraava hammaskivenpoisto viimeistään elo-syyskuussa. Tarvittaessa aiemmin, jos oireita ilmenee."

Koko homma maksoi 766,15 €. Mukaan saatiin kipulääkettä (Metacam), antibioottia (Clavaseptin) ja maitohappobakteeria (Tehobakt). 


Eli se toisen ell-aseman ennustama "useita hampaiden poisto-operaatioita" vaihtui yhteen ja seurantakäynteihin (joita nyt olisi varmaan ollut toisessakin vaihtoehdossa tiedossa). 


Ei kommentteja: