keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tik tak tok

Viime aikoina on tokoteltu oikeen urakalla. Sunnuntaina oli ohjatut tokot, maanantaina työstin sitä ruutu-maihin-reeniä Nemin aksojen jälkeen Mersun kanssa ja eilen oli taas ohjatut tokot.

Tehtiin mm tämmöisiä juttuja:


  • Hyppynouto. Ensin kapulan heitto hypyn yli. Sitten kääntyminen vastakkaiseen suuntaan ja koiran  lähetys "merkille" (joka oli hyppysiiveke) ilman että koira pysähtyisi sinne. Sitten koiran kutsu takaisin sivulle ja lähetys noutamaan kapulaa.
    Tätä tehtiin sekä su että ti. Ti meni jo paremmin. Su ei meinannut irtoa kiertämään (en oikein tiennyt kumpi käsky ts mikä käsky toimisi parhaiten aksan "takaatakaa" vai arkinen "kierrä" vai tokon "merkki" (jolla tosin olisi luultavasti pysähtynytkin)). Su myös vei kapulaa Jennille eikä palauttanut mulle. Plus J huomautti vinosta tuontipaikasta ja siitä etten saisi odotella että se nytkyttää ittensä kunnolla viekkuun. Kun kuulemma annan siinäkin sitten vartaloapuja :/ Höh! Ja sitä kun on reenattu vaikka kuinka kauan. Siis että koira itse tarjoaisi tiiviimpää pertsaa siihen loppuun ilman että mä käsken sitä ännättä kertaa tulemaan viekkuuni. 
  • Ruutu. Muka polleena aattelin näyttää Jennille kuinka Merri irtoo jo ihan kivasti ruutuun ja mietittiin kannattaako mun käskee se siellä suoraan maihin vai seisomaan. Väitin sitten, että maihin meno on parempi. Noh, Merri meni ruutuun ja rupesi nuuskuttamaan siellä, vaelteli tötsille. Eli ihan vääriin kohtiin. Ja mä olin toivottoman hidas sanomaan sille yhtään mitään. Lopulta kun sain sen maihin niin eihän se enää kokonaan ruudussa ollut.
    Eli siis erikseen maihinmeno simputtelua. Tehtiin sille sitten semmonen harkka, että koira oli hihnassa ja pistettiin namikuppeja jonoksi. Annoin koiralle luvan syyä namin, ja heti maihinmeno käskyn - jonka se toteutti viiveellä tai meni istumaan tms epämääräistä, kun se meni maihin niin siitä vapautus seuraavalle namille ja mahdollisimman äkkiä sen jälkeen käsky ja sen suorittaminen. Koira siis meni pois päin minusta ja Jenni kontrolloi sitä hihnalla jottei se karauttaisi heti syömään kaikkia niitä nameja. Pari ihan jees suoritusta saatiin aikaan. Niitä kuppeja oli siis neljä ja tehtiin tämä jonoharkka jotain kolmisen kertaa.
    Kotona ja eilen omatoimisesti hallilla tein harkkaa hieman muunneltuna kun ei ollut ketään avustamassa. Hyvin Merri oli päässyt jo juonenpäästä kiinni ja teki tosi näpsäköitä maihinmenoja. 
  • Sunnuntaina harjoiteltiin kehäänmenotarkastusta. Kaino halusi häiriöreeniä joten Merri hienosti toimi haukkuvana häirikkönä kun laitoin sen seinään kiinni ootteleen kun toimitin tuomarin virkaa. Mä jopa yllytin sen haukkumaan ;) ja sitten kun Kaino oli käynyt kehätarkastuksessa niin käskin koiran hiljaiseksi. Hyvin se mua totteli :) Niin ja Merrin kanssa sujui ihan hyvin kehäänmenoreeni myös. 
  • Eilen Jenni sanoi ohjelmassa olevan kaukot ja mietin, että hohhoijaa. Kun Merri kieppui "tehhään, tehhään, tehhään" ilmeellä tylsistyneenä lähelläni. Kun ei oltu kahteen sekunttiin tehty mitään ;) Kake-alusta mulla ei ollut mukana koska oon todennut sen Merrin kanssa turhaksi. Ts ihan kiva temppualusta se on mutta en koe että siitä olisi mitään hyötyä Merrin kakejen suhteen. Nemi voi olla sitten toinen tarina joten kakelauta ei ole lentänyt roskikseen kuitenkaan.
    Näytin Merrin vaihdoksia niin, että koira oli aksapöydällä. Menin ehkä jotain viiden metrin päähän ja tein ihan satunnaisesti ne vaihokset mitä teinkään. Se ner (seisomisesta maihin) mennyt Merrin jakeluun - toisaalta olen ehkä enemmän työstänyt sitä Nemille. Jotenka mietin, että kait se sitten vaan on "maa".
    istumisesta maihin - maahan
    maista istumaan - istu
    maista seisominen - sei
    istumisesta  seisominen - sei
    seisomisesta istumaan - kau
    ...ilmeisesti mulla ei ole seisomiselle eri käskyjä riippuen siitä nouseeko koira istumisesta vai maasta.
    No, enivei. Merri teki nättejä vaihdoksia. Eikä tehny samalla kuperkeikkoja jne.
    Mutta kun siirryttiin lattialle niin se rupesi hytkumään eli liikkui.
    Siihen sitten kokeiltiin lautaa sen eteen, mutta ei se kyllä siitä paljon välittäny. Ihan pokena pisti tassut laudan yli kun se sattu siinä tiellä olemaan. Kuulemma joku kikkakuutonen pitäisi siihen kehitellä.. kun tietäsin vaan että millainen sydeemi.

    Tässä nyt on vähän sellainen vaara piilemässä. Kun kyllähän Merrin avokaketkin olivat pitkään tosi hyvät. Sitten kun aloin säätelemään jonkun takapalkan kanssa niin ne menivät ihan pyllylleen. Siis kun kyllä se avokakejen kanssa reeniessäkin hytky jos oli väärällä mielentilalla reenimässä ts liian korkeassa vireessä ja kuitenkin yleensä kokeessa teki ne moitteetta. Ts virheet mitä tuli eivät ainakaan olleet hytkymisiä (vaan totaali kuurottomuutta "mikä käsky se semmonen on, en ole ikinä kuullutkaan"). Noo.. kattellaan ja reenustellaan. Saapahan koira puuhaa ja nameja ;)
nyt tuli tauon paikka tälle romaanille.

Ei kommentteja: