tiistai 19. helmikuuta 2013

Tapahtuuko täällä mitään

Viime maanantaina oli agireenit. Mari koutsasi. Tehtiin rataa, sujui vaihtelevasti. Joitain kohtia piti jankkailla. Saatiin jotain onnistumisiakin kuitenkin aikaan. 

Tiistaipäivänä kävin omatoimireenimässä hallilla. Tein maanantain harjoituksia Nemin kanssa. Kerran sain radan nollana vietyä läpi. Enimmäkseen hiottiin kuitenkin pätkiä. Keinulta irrotusta hypyille, siitä persjättöä. Ja puomin jälkeistä takaakiertoa / päällejuoksua. Kekkasin tehdä takaakiertoja yksittäisesteillä, ja niissähän Nemi on oikeesti hyvä! Kääntyy tosi tiukasti. Mutta kun homman kohellan radalla niin saattaa siis kiertää koko esteen tai jotain muuta tolloa. Siirsin yksittäiseste harjoittelun siihen puomin jälkeiseen tilanteeseen. Kun en mennyt turhan lähelle ite sitä estettä niin ... se toimi! Nemi teki hienon takaakiertohypyn ja mä ehdin jatko-ohjauksiin :) :)

Tokottelin sitten Merrin kanssa. Luoksareita alo-avo-voi versioina ts vaihtelevia pätkäsiä. Liikkeestä istumista. Kaukoja, kun käskin koiran (agi)pöydälle niin toimi hienosti, kun en tahtonut tippua korokkeelta asentojen vaihoksissa ;)

Keskiviikko taisi olla totaalisen tylsä päivä koirille.

Torstaina koirat pääsivät päivällä pitkälle metsälenkille. Tosin ainakin Merrin mielestä sekin oli liian lyhyt, mentiin uusia ennen kulkemattomia polkuja, josta seurasi se, että kun oltiin löydetty jo pyörätielle niin Merri ehotteli tämän tästä, että "eikö mentäisi tuonne? tästä lähtisi näköjään kiva polku" :)

Viikonloppuna ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Erillislenkeillä toki hivenen tokotusta kummallekin. Ja lumipenkalle peruutusta. Plus normaaliin tapaan tytöt ovat sisällä tehneet jotain pieniä harjoituksia. Merri esim lukemattomia takapään pyöräytysharjoituksia jonkun esineen kanssa. Eli tavaran tuonti minulle sivulle.

Eilen illalla oli ohjatut aksaharkat. Joita oli vetämässä vaihteeksi Anna. Hyppyytin Nemiä 45cm korkeuksista. Omatoimireenisti sai tehdä slalomia (hyppelyjä) ensin takaakiertoina ja sitten jos se olisi onnistunut niin joka väli välistävetoina. En edes yrittänyt sitä toista vaihtoehtoa koska meni säätämiseksi se eka reeni. Olisi ollut tarkoitus pysytellä kokoajan koiran edellä, mutta kompastuskiveksi osoittautui kolmas hyppy, kun Nemi ei suorittanut sitä kun mun jalat menivät eteenpäin. Siinä ei sanalliset käskyt eikä käsillä huitomiset auttaneet yhtään mitään. Eka päällejuoksu sujui hyvin. Sen sivuhypyn sain lopulta onnistumaan, jollain konstilla. Kait käänsin kroppaa siin kohtaa tai otin jonku hankalan askeleen tai jotain. Käännös hyppy päädyssä onnistui meiltä niin että otin sen takaakierrolle lähetyksen eri laidasta kuin mitä Anna oli näyttänyt, jos yritin sieltä kauempaa niin Nemi hyppäsi sen hypyn suoriksi. Jos taas tein siihen jonkun ppk:n tapaisen niin sain sen lähemmän siivekkeen kautta esteen taakse. Paluu slalom taisi kertaalleen mennä kuin vahingossa ihan hyvin. Välillä vaan juostiin yhdessä esteiden vierellä, välillä koira teki siin matkalla jonkusen esteenkin. Koitin pitää homman kivana vaikka itse en osannutkaan ohjata koiraa joka kerta  oikein. Siis en todellakaan osannut.

...jatkuu kun inspis iskee

edit 27.02.13

inspis blogin päivittämiseen ei tunnu iskevän sitten millään :(

Yritetäänpä silti väkisten pusertaa jotain tekstiä tänne. Mitä pidempään tätä vitkutan niin sen vaikeemmaksihan se vain menee.

Ohjatusti niissä Annan vetämissä treeneissä tehtiin erottelureeniä. Siis parin hypyn ja putken avulla tehtiin erilaisia ohjauskuvioita. Kuten leikkauksia ja valsseja. Persjättöjä, japanilaista (mää niin tykkään siitä, ohjauksenakin <3, pitäisi tehdä sitä vaan vielä lisempää jotta alkaisin kunnolla sisäistämään sen ohjaustavan), sylivekkijaakotuksia (toimi ihan kivasti), pakkovalsseja ... siinäpä ne tais ollakin.




Ei kommentteja: