maanantai 4. kesäkuuta 2007

Pe, kesäkuun eka - Haukkis agia.



Niin, vaikka suunnitelmani torstaina mennä leikkimään agileileikkejä okk:n epiksiin kariutuivatkin työkiireiden takia, niin pääsimme kuitenkin vielä perjantaina pitämään kivaa agikentällä.

Menin Haukkikselle hyvissä ajoin, joten ehdin lenkittämään koirat kunnolla ja treenimään Merrin kanssa ennen kuin Nemin ryhmän harkat alkoivat. Merrin kanssa otin namipalkalla eteen lähetystä, paikallaolo treeniä (eli esteiden takana pysymistä), puomia (osana rataa) ja pujoa.

Nemin treeneihin kuului kolme osiota:
-pujottelu
-putkeen irtoaminen (soikio rata: putki - aita - aita - putki - aita - aita - jne.)
-rata treeni, jossa harjoiteltiin leikkausta. esteet: rengas, aidat, putki & puomi

Aloitin ja lopetin pujottelutreenillä. Ensin pelkkää pujoa, palkkana narulelu. Toimi ihan kivasti. Palkkakin toimi ihan hyvin siihen asti kunnes ahne koirani tajusi, että mulla on taskussa myös makkaraa.
Lopuksi vielä otin hypyn kautta pujoa, meni välillä epäksi, koska oli vaikea juttu. Eli käytin yhtä putkeen -irtoamisharjoituksen hyppyä tuona hyppynä. Otin kutsu-hyppynä ja sitten kunnolla tilaa ja käskytys & ohjaus pujoon. Meni joitakin kertoja hyvin (lopetin tietty onnistuneeseen suoritukseen) - josta ruhtinaallinen palkka.

Putkeen irtoamistreeni sujui ihan kohtuudella. Toista kierrosta kerrallaan koira ei kuitenkaan mennyt. Tässä huomasi hyvin sen, että jos olin itse eellä hypyillä niin koira tuli ohi - eli todellakin takaaohjattava. Tai sitten sille hyppyeste ei ole vielä niin varma, että hyppäisi sitä jollei ole "pakko" - tai jotain.

Otin myös jonku kerran niin, että en käskyttänytkään putkeen vaan otinkin takaa-kierto hyppynä putken edestä - koira oli kuulolla eli toimi.

Rata treeni alkoi renkaalla, jonka Nemi hienosti alitti: Blääch! Ohjaus otettiin siis esteen vasemmalta puolelta, mikä muka on vaikeampi. Jos taas kävelin koiran ohitse (jätettyäni sen istumaan paikalleen) kiertäen renkaan oikealta puolelta ja olin vähän kuin ottamassa sitä vastaan (vaikkakin ollen enemmän vasemmalla kuin oikealla puolella) Nemi hyppäsi ihan hyvin sen renkaan - voi älyn väläys!
Leikkaus sujui ihan hyvin kun älysin ohjata, eli vaihdella ohjaavaa kättä oikeaan aikaan. Putkeen lähetykseen tarvittiin pieni haltuunottokäsky.
Sitten oli vinosti nakeltuja hyppyjä, joiden luulin olevan suorassa linjassa ja vein namipalalautasen hyppyjen jälkeen - mutta siitä oli vain haittaa, koska Nemi irtosi kyllä namille (Eeva vartioi namia, joten Nemi ei saanut sitä), mutta ei hypellyt hyppyjä. Kun unhotimme namin (vai oliko se siellä? ei muista enää) ja käytin yhdelle hypylle vastakkaista kättä niin johan rupesi toimimaan.
Puomi meni ihan hyvin, otettiin se niin, että Nemin etutassut (alastulossa) oli maassa - eli suunnitelmissa muuttaa kontaktien suorituksen niin, että ne tassukat ois siellä maassa (etu, ei tietty muut).


Kiitoksia treeneistä, seuraavan kerran pe-treeneihin päästäänkin juhannuksen jälkeen! Hauskaa jussia!



Ei kommentteja: