tiistai 18. kesäkuuta 2024

Loppukevään ja alkukesän agitreenit

 Voi minua, kun en saa aikaiseksi kirjoitella harkkapäiväkirjaa agitreenien osalta (tai kunnolla oikein minkään osalta) tänne blogiin. Eihän ne jutut pitkään mielessä pysy jos en aktiivisesti ja ahkerasti kirjoittele niitä jonnekin. Ja joo, mulla on treenikassissa vihkokin mukana, mutta harvemmin siihen tulee mitään kirjoitettua. Puhelimessa on joku muistiinpanoapplikaatio, mutta ainakin se versio on tosi tökerö ja puhelimella mun on muutenkin hidasta kirjoittaa, joten sekään ei oikeastaan ole mulle minkäänlaatuinen vakavasti otettava vaihtoehto treenien ylöskirjaamiseen. 

Tallentelin tältä "kurssilta" tähän mennessä olleet ratapiirrokset koneelle ja laitan ne tähän ja koitan niitä katselemalla muistella, että herääkö jotain oleellista meidän treeneistä ja tekemisistä mieleen. 

Huomenna on viimiset ohjatut aksatreenit ennen kesätaukoa. Treenit jatkuvat sitten taas heinäkuun viimeisenä päivänä. 


Viikko 19

Näissä treeneissä tehtiin erikseen keinua ja sitten toisena harjoituksena kuvan vasemmasta laidasta harjoitusta missä on pituus. Muistelisin, että toi vitoseste/hyppy oltaisiin tehty suoraan, mutta en ole ihan varma tästä. Kun on sellainen mielikuva, että just tässä radassa olisi harjoiteltu sitä, että tuossa 1-2 välissä en olisi mennyt liian lähelle 2 estettä jotta olisin ehtinyt ohjaamaan koiraa sitten jatkoa ja että Taraa olisi palkattu siitä, että se irtoaisi tuonne 5 hypylle. 

Keinu ei ollut enään ihan niin pelottava kuin aiemmin. Pari ekaa yritystä meni ihan kivasti niin, että keinun alla oli pehmomuurin palanen keventämässä täräytystä. Taralla on jo ihan hyvä ajatus targetin tökkäämisestä kuonolla. Tässä käskysana on niinkin kumma kuin "töks". 

Mahdollisesti tehtiin radalta jotain muutakin estepätkää, mutta jos niin en yhtään enään muista että mitä. Tai ehkä mustia neliöitä jonnekin tuonne 8-9 esteille asti ... 



Viikko 20

Tuolla viikolla katsottiin millä mallilla puomin tilanne on. Ilokseni Tara ei enään arastellut puomille menoa tai sillä liikkumista eli aika (ja kropan hallinnan paraneminen) on auttanut siinä asiassa. Kouluttaja muistutti mua palkan suunnasta (kontaktille ts alas eikä koiran suuhun) ja toisinaan Ansku palkkaili koiraa, koska Tara helposti kääntyy kontaktilla/matolla mua kohti ja poistuu siten esteeltä. Myös esteeltä poistuminen on vähän niin ja näin eli koiralle epäselvää milloin se vapautetaan, joskus lähtee omine lupineen ja joskus ei sitten millään (muulla kuin käden laittamisella taskuun, käsitaskussa = namia tulossa 😉).


Viikko 21
- Treenimuistelot tähän


Viikko 22
-Treenimuistelot tähän


Viikko 23
- Treenimuistelot tähän


** Pääsinpä alulle tässä hommassa. Yritän saada jatkettua tämän kirjoituksen kanssa myöhemmin (nyt on pakko mennä pakkaamaan kassit kun huomenna ajelen mökiltä kaupunkiin; Kikin Librelakäynti ja Taran agitreenit).

Ei kommentteja: