maanantai 27. maaliskuuta 2023

Tanssitreenimietintöjä

 Olen sellaista pohtinut, että kannattaakohan jatkossa (tai joka kaudelle) edes hakea ryhmäpaikkaa koiratanssista. Nyt on treenit olleet jo pidemmän aikaa niin, että joka toinen kerta on ollut ohjatut treenit. Tai siis ne tanssissa toimivat niin, että joka toinen kerta on ollut kouluttaja paikalla jolta on voinut kysyä neuvoa johonkin valitsemaansa asiaan. Sinällään käytäntö on ihan jees, kun jokaisella reenaajalla on yksilölliset jutut mitä on milloinkin tekemässä. Kunkin pitää siis ihan itse ( 🙀) päättää/tietää mitä milloinkin harjoittelee. Koiratanssi eroaa muista harjoittelemistani lajeista siis siinä, että ryhmätunneillekaan ei mennä aivot narikassa ns valmiiseen pöytään. 

Tämä pohdinta siis siksi, koska olen tällä kaudella (alkaen jo siis ainakin syksystä) päässyt tosi huonosti juuri niille ohjatuille kerroille. Omatoimivuorolla on toki se kenttä varattuna koiratanssijoille ja jos muita reenareita sattuu olemaan paikalla niin heiltä voi toki kysyä neuvoa/vinkkejä jos sellaisia haluaa. Ja pystyy harjoittelemaan toimimista häiriössä (kun kentällä muita tekemässä asioita samaan aikaan kuin itse), mutta muutoin nämä treenit eivät juurikaan poikkea siitä, että kun hallilla käy omatoimitreenimässä. Valtaosan koiratreeneistähän teen  jokatapauksessa itsekseni. 

Toki tässä hieman vaikuttaa koiraharrastuksen sosiaalinen puoli eli, että jos olen mukana ryhmässä niin sitten edes joskus näen niitä muita koiratanssijoita, muutaman kerran vuodessa saan vinkkejä kouluttajilta ja saan paremmin osallistuttua mahdollisiin yhteisiin rientoihin (gaalat, erilliset koulutukset, epikset jne) mitä koiratanssijat järjestävät. 

Luulen silti, että kesäksi ei välttämättä edes tule viikkotreenejä vaan jotain yksittäisi kursseja eri teemoilla. Näin oli ainakin viime kesänä. Joten ehkei minun tarvitse vielä päättää asiaa suuntaan tai toiseen. Ja luultavasti loppukesästä treenijalkaa vipattaa sen verran, että haen jok tap ryhmäpaikkaa syksylle vaikka nyt olisin pohtinut muuta 😃

Ei kommentteja: