perjantai 5. heinäkuuta 2024

Käytiin epiksissä

 Taran kanssa, tämän viikon keskiviikkona Haukkiksella. 

Kyseessä oli tukiepikset parille nuorelle agilityurheilijalle, jotka ovat lähdössä nuorten MM-kisoihin Belgiaan. Osallistuttiin mölliradalla pari kertaa, eli varsinainen startti ja sen uusinta sekä mittaukseen - yhteensä näistä maksoin 12 euroa (7e eka startti, uusinta 3e ja mittaus 2e). 

Mittaukseen Tara suhtautui ongelmitta. Hyppäsi pöydälle reippaasti, heilutteli häntäänsä mittaajalle. Mittaaja katsoi myös sirun ts harjoiteltiin sitäkin, ei ollut ongelma. Ja Taran säkä mitattiin muutaman kerran. Säkä korkeudeksi saatiin 45 cm eli selvä pikkumaksi - niinkuin aavistelinkin. Onneksi nykyään on pikkumaksi luokka. 

Rataan tutustuin koko tutustumisajan, sillä radalla oli muutama epäselvä kohta, siis ohjauksellisesti. Jos menen tätä putken puolta niin tulee kiire, jos yritän tossa kohti persjättöä tehdä niin tuskin ehdin jne. Radalla toisena esteenä oli vaihtoehto tehtävänä joko suoraputki tai pujottelu. Alusta asti oli selviö, että harjoittelemme sitä pujottelua, menee miten menee. Hieman arvelutti se seikka, että kepit olivat lähellä yleisöä ts laita-aitaa. Jossain välissä mietin myös, että karkaako Tara hallista kun päätynosto-ovi oli auki - myös lähtö- ja maalien kohdalla oli aukot (myöhemmin huomasin, että joillekin koirille ne suljettiin - jos olisin hoksannut niin olisin voinut pyytää sitä meillekin, mutta en tajunnut sellaista kysyä). Ainiin, alunperin Taran olin ilmoittanut pikkumakseihin, mutta koska niillä hyppykorkeus oli 40 cm niin siirrätytin koiran medeihin eli se pääsi hyppimään 30 cm korkeuksia. Treeneissä on enimmäkseen hypitty 35 cm rimoja. 

Eka rata meni enimmäkseen ihan hänekseen. Ensinnäkin Tara ei suostunut istumaan lähdössä. Ei sitten millään. Otettiin väliin käsikosketuksia jolla yritin purkaa jännitystä, mutta ei auttanut. Tara ei suostunut istumaan - yleensä pyöräytän sen takakautta sivulle (jalkojen väliin tulon lopetin jo aikaa sitten aksassa kun huomasin, että se vaan Taraa ahdistaa ts poistuu siitä asennosta viimeistään sitten kun itse olisin siirtymässä pois). Tara taisi ehtiä käymään parit lähiputket rallailemassa samalla kun mietin sitä lähtöä, että paljonko siihen vielä käytetään aikaa ja yritetään jotain fiksua lähtöä. Lopulta sitten vaan mentiin siitä jotenkin eteenpäin. Kunhan koira oli käynyt vielä vähän putkissa niin ne kepit se teki superhyvin. Sitten radalla tuli jotain irtoamisia ja onnistumisia ja jotain tökköjä. 

Toinen rata tehtiin niin, että en edes yrittänyt lähdössä mitään ihmeitä. Otin koiralta valjaat pois ja lähdettiin liikkeelle. Pujottelu sujui edelleen tosi hienosti. Jonkun verran kysymysiä ja mä olin myöhässä koko ajan vaikka yritin juosta niin paljon kuin jaloista lähti ts miten pystyin. Ihan kuitenkin olen tyytyväinen tähän ratasuoritukseen



Vissiin vain ne sijoitettiin, jotka eivät olleet kilpailleet virallisissa kisoissa, koska me voitettiin möllimedit. Palkintopöydältä sai valita mitä ottaa, otin namipussin, siitä on ainakin hyöytä/iloa. 

Ei kommentteja: