maanantai 27. marraskuuta 2023

Kertaus ekinokokkilääkityksestä

 Suunnitelmissa matkustella koirien kanssa taas ens vuoden puolella ja rupesin kertailemaan, että miten ne madotussäännöt taas menivätkään. Tarkoitus pitää siis talvi-kevät koirilla voimassa ns 28 vrk:n madotussääntö. 


Jos matkustelu on säännöllistä, voidaan soveltaa myös niin sanottua 28 vuorokauden sääntöä. Tällöin koira lääkitään Suomessa eläinlääkärissä kaksi kertaa ennen matkan aloittamista minimissään 1 vuorokauden (24 tuntia) ja maksimissaan 28 vuorokauden välein toisistaan. Kun koira on saanut molemmat lääkkeet saa se toisesta lääkkeestä lähtien matkustaa vapaasti kaikissa EU-maissa, Norjassa ja Sveitsissä yhteensä 28 vuorokauden ajan. Jos matkustelua kestää kauemmin, voidaan lääkitystä ylläpitää niin kauan kuin on tarpeen lääkitsemällä koira aina maksimissaan 28 vuorokauden välein missä tahansa EU-maassa, Norjassa tai Sveitsissä. Kun matkustelu on jossakin vaiheessa päättynyt ja on palattu pidemmäksi aikaa Suomeen, lääkitsee eläinlääkäri Suomessa koiran vielä kerran, jotta 28 vuorokauden lääkityssykli saadaan päätettyä. 
Lähde: Ruokavirasto 


Tässä se lähteessä tieto mitä lähdin etsimään on tuo, että mikä sääntö on siihen millä aikavälillä kaksi ensimmäistä madotusta pitää tehdä. Vastaus on 24h - 28 vrk. Aika pitkä aikaväli siis, hyvin on pelivaraa säätää tätä hommaa. Yritän kehitellä siis jonkinlaisen fiksuhkon aikataulutuksen madotuksille ja haluaisin edes osittain niin, että Kiki saisi Librelansa samalla kertaa kun joutuu  menemään eläinlääkäriasemalle syömään lääkkeitä (kun se kerta ahdistuu niissä paikoissa niin olisi hyvä jos voisi yhdistää näitä ...). 

Ei kommentteja: