perjantai 5. lokakuuta 2018

Täytetyt paprikat

Lisää ruokapäivityksiä. Täytetyt paprikat ovat simppeli ruoka, johon täytettä voi muunnella vaikka miten. Simppeli ehkä joo, mutta ne muutamat kerrat kun olen yrittänyt tehdä niitä, niin enpä voi sanoa onnistuneeni - ja se jos mikä sapettaa; eikait ne nyt niin vaikeita voi olla tehdä? Yritän siis taas. Teokset ovat just nyt uunissa.

Ensimmäinen ongelma oli jo paprikan leikkominen sellaiseksi, että täytteen voi lusikoida sisään.

Eri ohjeissa sanotaan eri tyylejä sille, miten paprika kuuluu leikkoa. Että onko se sitten kuinka suuri tyylimoka miten siitä paprikasta tekee jonkinlaisen kaukalon. Ensin pilkoin tuon punaisen paprikan, jos olisin tehnyt samoin keltaiselle  niin se ei olisi pysynyt mitenkään pystyssä. Plus myöhemmin kun uunikulhoa mietin niin havaitsin, että kahdella eri tapaa leikeltynä nuo sopivat täydellisesti tuohon astiaan :-)

Täytteeksi ruskistin jauhelihaa, pilkoin joukkoon Eetun unkarista tuomaa makkaraa (kait se jotain chorizotyyppistä on), hieman paprikaa (ylijäämiä) ja kirsikkatomaatteja. Maustoin paprikamausteella, mustapippurilla ja kuivatulla chilillä (myös Unkarin tuliaisia).

Ennen täytteen lusikoimista paprikoihin käytin paprikoita mikrossa jonkun aikaa (~5min?), sitten laitoin paprikat uuniastiaan, ripotin paprikoihin hieman suolaa ja valkopippuria ja lusikoin täytettä (jota tein liikaa...) paprikoihin ja päälle laitoin goudajuustosiivut ja kuivattua basilikaa.

225 asteisessa uunissa paprikat olivat parikymmentä minuuttia. Seuraavaksi olisi vuorossa niiden maistaminen ... :-o (toivottavasti olivat vaivan väärtejä)

edit. 20:59

Ennen (juustotusta ja) uuniin menoa

No nam. Kannatti joo. Mistä lie on aiemmin kiikastanut (täytekombinaatiosta varmaan), mutta nämä olivat hyviä :-)

Ei kommentteja: