tiistai 25. syyskuuta 2018

Jäljestyksen alkeet 4/4

Manasin sitten sateen paikalle meidän vikoihin jälkitreeneihin ottamalla kameran mukaan ... ;-)


Kuvassa on suomenlapinkoira Dolla ajamassa jälkeä omistajansa ja Katjan (koirakoulu Kisma) kanssa. Kuvasta myös näkyy kohtuu hyvin millaisessa paikassa opeteltiin jäljen alkeita neljänä peräkkäisenä maanantaina.

Tallattiin taas yksi pidempi jälki mihin tehtiin hieman kaarteita (ei jyrkkiä mutkia eikä kulmia). Laitoin alkuun ja loppuun joka askeleelle nameja ja välille satunnaisemmin (joko joka kolmannelle nami tai joka kolmannelle ei namia, eli vaihtelin rytmitystä). Jatkossa pitää pitää lukua siitä, että miten harjoittelussa Kikillä homma sujuu, että miten namien määrää voi vaihdella. Tuliko muutama hukka / jäljen kadotus siitä, että nameja oli hieman harvemmassa vai oliko tuuli ja sade vienyt hajua jonnekin? Hienosti Kiki kuitenkin jatkoi työskentelyä ja itse löysi aina takaisin jäljelle. Tuossa olikin hyvä, että koira oli liinassa eikä hihnassa joten sillä oli tilaa ja mahdollisuus tehdä kiertoympyrä ja hakea "hajun päästä kiinni" hieman kauempaa.

Toisena reeninä tehtiin taas keppireeni. Hieman enemmän keppejä kuin viimeksi eli hieman pidempi jälkikin. Kiki oli turhan innoissaan tähän reeniin. Minun pitäisi jarrutella sitä hieman ja saada siihen malttia. Kaikki kepit se kuitenkin löysi/merkkasi.

Ei kommentteja: