maanantai 21. elokuuta 2017

Nätöilyä

Keskiviikkona ajelin alkuillasta Haukkikselle. Käytin ensin koirat lenkillä (osittain metsässä / pururadalla). Sitten laitoin koirat autoon ja odottelin tovin. Onneks olin saanut auton melko likelle hallia ts treenithän oli hallin takana olevalla kentällä, niin auto oli siinä lyhyemmän hallisivun puolella. Pystyin jättämään hyvin ikkunoita auki kun Nemi joutu olemaan autossa sen aikaa kun reenalin Kikin kanssa. 

Nätöjutskiin näytin Kikin rokotukset ja maksoin viis euroa. Kouluttajia oli kaks ja koirat jaettiin pieniin (pöydällä esitettävät) ja isoihin. Isoja oli auspai, lagotto, labbis, kessu, Kiki, staffi,  jokuisompipystykorva, ... ja ehkä muutama muu joita en nyt muista. Ei mitenkään kauheasti koiria kuitenkaan. 

Harkattiin ympyräjuoksua yhdessä ja semmosta että seisotettiin koiria kun yks juoksutti koiraansa ympäri. Lisäksi kouluttaja katsoi erikseen liikkeitä, seisotusta ja tutki koiran, katsoi esim hampaat. Kysyttiin onko näyttelysuunnitelmia. Ja ongelmia. Peitsaamiseen sain kaikenlaisia neuvoja. Kikin liikutus tuolla oli välillä tosi hankalaa. Oli vähän sellaiset treenit, että "päätä mihin kiinnität huomiota". Isoin asia oikeasti minkä takia olin tuolla oli se, että Kiki tottuisi toimimaan toisten koirien läsnäollessa eikä huutaisi. Joten ne hyvätkin vinkit oli vähän niin ja näin, kun lähinnä hain Kikille vain kokemusta erilaisista tilanteista ja koirista. 

Välillä oltiin vaan reunalla ja kateltiin muita. Ihan hyvin Kiki sinne rauhottukin. Jotain pikkutemppusia tehtiin välillä. 

Lopuksi toinen kouluttaja lääppi myös ne koirat joita ei ollut opettanut alkupuoliskolla treenejä. Ja mentiin samaan riviin niin kuin oltaisiin isossa kehässä ja yks kerrallaan tehtiin liikutus (ja johon hännille). 

Ihan kivat treenit kaikkinensa, sain sitä mitä halusinkin. Saatanpa mennä uudestaankin nätöilemään (harkitsen jopa okk:n jäsenmaksun maksamista ens vuodeksi, sais hieman alennusta noista reeneistä). 

Ei kommentteja: