torstai 4. toukokuuta 2017

Tokon alkeiskurssi, ensimmäinen kerta

Viikko sitten oli Kikillä ne kauan odotetut ensimmäiset ohjatut tokoreenit. Harkat olivat Kempeleessä. Yli-innokkaina oltiin pelipaikalla jo puol tuntia ennen treenejä, ehdin siis hyvin käyttämään koiran kävelyllä ja eksymään Kempeleen lähiöihin ...

No, Kikihän oli ihan lentoon lähdössä kun mentiin nurtsialueelle missä reenit olivat. Se olisi halunnut moikata kaikkia, mutta kenenkään luo en sitä päästänyt. Jos en ihan väärin rotuja tunnistanut, niin paikalla oli: amstaffi, akita, labradori, saksanseisoja ja flätti. 

Ensin reenailtiin sivulle tuloa. Hieman Kiki tarvii siinä käsiapuja, mutta se tulee melko hyvään paikkaan jo suoraan. Hieman pitää sitä katsoa, että missä sen tassun kärjet ovat - versus mun jalat. 

Sitten reenattiin seuraamista. Vaikka sitä kontaktikävelyä on tehty tod paljon niin nyt oltiin ihan ulapalla, kun Kiki oli menossa kiskoen ihan vääriin suuntiin. Katja sitten näytti miten kantsis reenata ja Kiki tuli tosi upeesti Katjan mukaan. Mä pidin siis hihnasta kii ja olin taka-alalla. Sain mä itekin muutaman ihan hyvän harjotuksen tehtyä. Pitää vaan muistaa pitää selkä suorana ja olla imuttamatta. Eli vaikka nami on kädessä niin Kiki ei saa pomppia siihen. Lyhyitä harjoituksia. 

Kun Katja kiersi katsomassa seuraamisia niin piti reeniä maahanmenoja. Se meil edistyy kyl mutta ei tietty ole vielä mikään liikkeestä maahanmeno. Pienin askelin jne. 

Itsekseni reenailin Kikin kanssa "kaukoja" eli istu-maahan-seiso -jumppaa, peruuttamista, kapulan nostoa, olisin tehnyt kosketusalustaakin mutta Kikin mielestä sekin oli nostoa ... eli ostoslistalle pitäisi laittaa jämäkämpi kosketusalusta. 

Mukana oli vinkukarvalelu mistä Kiki oli ihan pähkinöinä. Lisäksi oli tietty nameja (lihapullakikkareita). 

Ei kommentteja: