sunnuntai 28. toukokuuta 2017

h_n 12/17

Netissä / facessa velloo taas keskustelu koirien karvojan ajelusta, kesäksi turkki pois siis. Saako sitä tehdä vai eikö sitä saa ja mistä syystä saa ja ... ties mitä. Jotain näistä lukuisistä keskusteluista luettuani, tulin ajatelleeksi, että huolimatta steriloinnista, niin loppupeleissä Nemin turkki on silti mitä ilmeisimmin helpompi kuin joillain muilla steriloiduilla nartuilla. Siltä kyllä aluvilla lähtee, se lähteminen ei vain juurikaan näy päälle päin. Eli koiraa täytyy muistaa harjata säännöllisesti, jotta turkin seasta löytää ne irtovillat, jotka voi sitten kammata pois. Ei siis mitään huopaantumisilmiötä ole Nemin turkissa ollut. 

Kampasin eilen Nemiä hetken jos toisenkin, koirasta löytyi monta kohtaa mistä se irrottelee aluvillaansa. Itseasiassa Nemillä on just nyt melko vähän karvaa / aluvillaa. Se ei vaan näytä karvattomalta kun sillä on kohtuu paljon pitkää päällykarvaa, mutta kun koiraa kokeilee niin huomaa aluvillan puuttuvan. 

Nemi viikko sitten hakutreenien jälkeen. 

Ja mitä siihen koirien karvojenleikkaamiseen tulee, niin kukin tavallaan. Nemiltäkin ollaan trimmattu/leikattu jalkakarvat ihan käytännönsyistä. 

Ei kommentteja: