keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Nosework -kurssi, neljäs treenikerta

Viime viikon treenit. 

Tehtiin ensin harjoituksia erilaisilla laatikoilla. Niissä Kiki oli tosi hyvä. Sitten tehtiin yks treeni missä haju olikin yhdessä tuolissa. Tuoleja oli siis pari kappaletta kohtuu likekkäin. Siinä tehtiin sitten sellainen moka, että kun koira ei mennyt hirmu lähelle hajukohdetta niin ei älytty palkata (ts minä en älynnyt, ja kouluttaja ei hoksannut sanoa, että olisi pitänyt palkata). Kiki siitä sitten turhautui eikä hommasta meinannut tulla yhtään mitään. Onneksi kouluttajan hoksottimet pelasivat, ja se lähetti meidät yhdelle laatikkoriville. Eli Kiki kävi nuuskuttamassa sieltä eucatipan ja sain palkattua koiran siitä. 

Tuolla viikolla vein aina reenien välissä koiran autoon odottamaan omaa vuoroaan. 

Tuon jälkeen mietin (ei autotaukojen vaan tuoli epäonnistumisen), että mitäpä tässä sitten jatkossa. No, sitten yks päivä tein kotona koirille treenin. Ts teippasin keittiössä yhteen nurkkaan (lattiasta ehkä 10cm) yhden hajuläntin (puolikkaan topsypuikon). Ja Kiki löysi sen tosi äkkiä. Siitä kun sitä sitten palkkasin, niin se oli ihan tohkeissaan ja ihan intona pyöri vielä myöhemminkin siinä kohtaa "tästä saa namin".
Toisaalta jotkut muut kotireenit eivät ole sujuneet niin hyvin. Joskus koira on ihan kuutamolla, että mitä tässä oikeen ollaan touhuamassa ja joskus sille se nosettelu on ihan päivänselvää. 


Ei kommentteja: