tiistai 24. tammikuuta 2017

Päivä nro 77

Itseäni facesta lainaten:


edit. 14:19

Aamulla koirille siis ruuat ja lenkit normisti. Kiki oli erityisen kontaktihakuisella tuulella; saatiin tehtyä muutamat hyvät treenit (seuruu-stoppi-seuruu eli kesti hermoilematta vähän välivaiheita tehtävään eli malttoi odottaa palkkaa hetkisen ja tehdä eri juttuja = kontaktikävellä, pysähtyä, istahtaa viekkuun ja lähtä siitä jatkamaan seuruuta).

Päivän aikana molemmat ovat käyneet pari kertaa takapihalla pissalla, ne ovat etsineet nameja pihalla ja Nemistä otin siellä pari räpsyäkin. Just nyt pihalla on nätti talvi päivä. Pakkasta oli aamulla jopa kakskyt astetta.



edit. 20:27

Kiki on ihan pain in the ass taas vaihteeksi. Ilmeisesti sillä on energiaa mitä se ei saa kohdennettua oikein mihinkään niin se on r a s i t t a v a. Jos sen kanssa menee vain omalle pihalle niin se helposti haukkuu vähän kaikelle (vaikkei ketään näkyisi likeisellä tiellä tai naapureiden pihoilla). Tai jos sen mielestä mä en liikuta sitä oikeaan suuntaan tai on muuten vain tylsää niin se alkaa paimentamaan mua suuntaan x, jos en tottele sitä niin se hyppii vasten ja puree ja riehaantuu lisää. Sitten ei enää auta edes kulkea jonnekin päin. Jos sisällä temputan sitä, niin sillä palaa pinna (tai joku muu vähemmän inhimilliseltä kuulostava termi) eli se alkaa komentamaan herkästi kun homma ei mene sen pillin mukaan. Eli jos sen tarjoama asia ei ole se mitä siltä haluan ja se ei saakaan namia niin ei hyvä heilu. Jos taas lähden sen kanssa kävelylle, niin eteneminen on ihan tuurissaan. Joskus Kiki haluaa kävellä, jopa eteenpäin, jopa semi-vauhdikkaasti. Luultavasti sen mielestä nuo meidän korttelikierrokset ovat ihan yli tylsiä. Ja ovathan ne. Vähän pidemmillekin lenkeille välillä mennään, ja voitaisiin varmaan vähitellen kasvattaa niitä enemmänkin. Mutta Kiki on toisinaan todella hankala lenkkeilytoveri, ei siksi, että sen kanssa olisi hankala ohittaa toisia koiria (vaikka sitäkin voi olla) vaan siksi, koska se toisinaan temppuilee (hyppii, puree, odottaa namia eli kerjää, jää odottamaan muita tiellä liikkujia ja inhoan pakottaa sitä liikkumaan, jumii, ...) eli se ei etene niin kuin normikoirat etenee hihnassa. Mutta ei se halua kotiinkaan. Kun palataan taloyhtiön/omalle pihalle niin se aloittaa viivytystaktiikan ettei mentäisi vielä sisälle.

Arvatkaa kuka lähtee kohta Kikin kanssa iltalenkille? Sormet jäätyy, koska pitänee antaa lellipennulle x kappaletta nameja jotta saan kierrettyä sen kanssa jonkun lenkuran ...

Nemi on päässyt tänään sekä aamulla että alkuillasta pelloille humppailemaan irti. Nemi on siis päässyt nauttimaan talvesta ...

Kikiä käytin kans hihnalenkillä viiden kieppeillä. Se kävi kakalla silloin.
Sen jälkeen se on touhunnut kaikenlaista, välillä makoillut ja tehtiin me jotain temppusiakin jossain välissä.

edit. 25.01.17
klo 10:51

Ihan kivastihan se iltalenkki Kikin kanssa sujui kun se löysi loppumatkasta The Homman 😉


Kiki kävi iltalenkillä kakalla ja pissasi kerran. Nemi sai sillä välin kun Kiki ulkoili vähän syötävää. Sitten käytin vielä Nemin kävelyllä ennen kuin mentiin nukkumaan.

Ei kommentteja: