perjantai 20. tammikuuta 2017

Päivä nro 73

En jaksa eiliseen postaukseen kirjoittaa enää niin kirjoitan tähän eilisiäkin juttuja. Iltalenkillä oli Kikin kanssa taas vääntöä. Siellä me keskusteltiin Abc:n kulmilla siitä, että olenko mä namiautomaatti vai en. Kikin mielestä olen, omastani en ;-) 

Jostain palstalta luin, että koiran epäkäytöstä voisi yrittää muokata heittelemällä nameja koiran eteen. Siis silloin kun koira ei ole kiinnostunut meidän tapauksessa puremaan hihaa/lahkeita/remmiä/hanskoja jne vaan on menossa eteenpäin/katsoo muualle jne. 

Mä en jotenkin näe tuota ratkaisuna, kun ongelma on lähinnä se - ollut viime lenkeillä - että Kikillä menee hermot kun namitasku menee kiinni. Se siis kerjää paljon lenkeillä; tosi hienosti kulkee vasemmalla tai oikealla ja ottaa kontaktia. Hyvä juttu joo, josta olen sitä palkannut, kun onhan se hienoo, että se osaa seurata molemmilla puolilla. Liikkeestä pysähtymisen istumisetkin ovat tosi hienoja (välillä). Mutta kun lenkit ei oikein etene jos kokoajan reenataan/syödään. Eikä se nyt ihan niin kuitenkaan maailma  toimi, että Kiki saisi määrätä millon syödään ;-) 

Tänäaamuna oli sitten kiireisempi töihin lähtö. Kiki asteli tipuaskelin aamulenkin. Kävi kakalla (ei enää löysätuotos, jee) ja pissas pari kertaa. Kotipihalle kun päästiin niin se rupesi hyppimään mua vasten ja puremaan. Nostin koiran sitten syliini ja kannoin kotiin (hangen kautta koska meidän asunnon edusta on järjettömän liukas), kun ei ollut aikaa alkaa kouluttelemaan sitä.

edit. 19:04

Eetu ja Nemi juoksivat (mutkan kautta) Koiteliin. Minä & Kiki mentiin sinne autolla ja kierreltiin siellä sitten iltalenkura (kävellen). Käytiin joen toisella puolen, oltaisiin kävelty toiselle parkkikselle asti, mutta lamput loppuivat kesken matkan. Jonku matkaa mentiinkin siellä pimeessä, mutta kävi hankalaksi ts Kiki alkoi pyörimään mun jaloissa niin (kerjäsi varmaan nameja) niin käännyttiin takaisin ja tehtiin muita lenkuroita. Koko porukalla ajeltiin sieltä sitten kotio.




edit. 21.2.17 klo 21:21

Eilen illalla käytin koirat vielä erikseen lenkeillä. Kumpikin kakkas. Sitten temputin koiria hieman. Kiki nosteli yhtä leluaan ja tarjoili samalla kaikenlaisia muitakin juttuja. Kuten peruuttamista, luopumista, häkkiin menoa, pedille menoa, häkin oven sulkemista, tassun antoa ja istumista :-)
Kokeiltiin myös avaimien nostamista, niitä se ei vielä alkanut nostamaan, mutta koski kuitenkin avaimiin ja naksuttelin sille sitten sitä. Lopuksi Nemi sai "älä yrjöä aamulla" nappulansa ennen nukkumaan menoa. 

Ei kommentteja: