maanantai 16. tammikuuta 2017

Laji-ideat

Kyselin facessa mitä harrastella Kikin (ja Nemin) kanssa. Rallytokoa tyrkyttää tosi moni. Siitä lajista minulla on monenlaisia mielipiteitä, joita en jaksa tässä nyt alkaa avaamaan. Varmaan se on ihan kiva "matalan kynnyksen laji". Muita ehdotuksia oli:

  • Koiratanssi. Jota arvostan lajina rallytokoa enemmän. Vaatii koiralta - ja ohjaajalta paljon. Eniten häiritsee se miten itse pitää esiintyä (ja pukeutua naamiaisasuun). Harkitsemisen arvoinen laji silti. 
  • NoseWork. No sitä aiotaan harrastaa, kun kurssillekin on jo ilmoittauduttu :)
  • Mejä. En tiedä jaksaisinko verellä läträämistä? Suunnistaa en osaa ... eli se ainakin kilpailuista :D
  • Toko. Joo, aion harrastaa sitä. En tosin tiedä milloin voin reeniä Kikin kanssa esim sivulle tuloa tai vauhdikkaampia juttuja. Mutta eihän tässä mikään kiire ole :)
  • Paimennus. Haluaisin, joo. Mutta miten käytännössä? Eikä se nyt mikään viikkotreenijutska voi kuitenkaan olla.
  • Haku. Pelastushakuilu oli ainakin tosi kivaa. Ihan harkitsemisen arvoista. Tarvii toki porukan jne.
  • Jälki. Joo. Tätä pitäisi opetella jossain hyvässä porukassa. Jos saisi useamman ohjatun treenin tehtyä niin saattaisi ehkä osata -ja saada aikaiseksi- omatoimireenaustakin
  • FH. Parempi versio jäljestyksestä, koska mahdollisissa kokeissa ei taida olla tottista ;)
  • Vesipelastus. En tiedä kuinka vaikea olisi alkaa harrastamaan. Koiran pitäisi tykätä uimisesta. Ei hajuakaan tykkääkö Kiki (se yksi Hundspaan uintivierailu ei ehkä ollut ... tai ei anneta sen vielä lannistaa tai muodostaa koko loppuelämän käsitystä Kikin uintihalukkuudesta). 

Jos ja kun Kikin jalat sen sallivat niin opetetaan se juoksemaan. Ei tarvi mitään kilpajuoksentaa olla vaan ihan vain juoksulenkkikaveri siitä olisi tarkoitus tulla :-)

1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Ei koiratanssissa ole pakko pukeutua naamiaisasuun! Jotkut esiintyy hyvinkin simppeleissä varusteissa. Miun ja Tuinkin ekaan HTM-rutiiniin tulee asuksi miulle vaan jotkut suht yksväriset vaatteet, joissa on mukava liikkua ja ruudullinen huivi kaulaan, ja Tuille mätsäävä ruutuhuivi kaulaan. Muutenkin haluan omissa KT-jutuissa pitää homman mahdollisimman simppelinä lavastuksen ja asujen osalta. Esiintymisen tökkimisen suhteen voin kyllä samaistua, ahistaa ittellä ihan hirveästi, mutta noh, ei voi mitään, tykkään lajista niin paljon, että pakko kai miun on voittaa ahistukseni. :D Lohduttelin tuossa itteäni, että koiraa ja koiran taitojahan siinä onneksi pääosassa loppuviimeksi olisi tarkoitus tuoda valokeilaan. Tän vuoden Oulun kisat oon pistäny korvan taakse, katotaan, voitanko ahdistukseni!