sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Pentukurssi neljästoista kerta

Reenit 22.9

yritän inspiroitua näiden rästissä olevien bloggauksieni kanssa jossain välissä ;)

Eli joo.

Eteisessä ennen reenien alkua tehtiin venytyksiä mitä oli neuvottu viikko sitten. 

Tuplasylkkäreitä. Mitä kehveliä. Ohjasin välillä liikaa estettä, jos annoin koiran tehdä enkä ottanut liikaa askeleita, esim peruuttaen, meni paremmin. Kiki tarjosi kyllä kiertoa ihan hyvin. 

Peruuttamista niin, että vain toinen puoli nousee korokkeelle. Myöhemmin koira voi nostaa jalkansa vaikka minne. Ihan hyvin meni. Peruututin Kikiä ufolle. Voin jo vähän sitten nostaakin sitä tai ottaa jonku korkeenmman jutun tms. 

Sitten hypyn avulla fokusointia ja paikallaoloa. No ööö - olin tyytyväinen kuin pystyin menemään ehkä metrin päähän koirasta. Kiki oli hihnassa, koska ekalla kerralla kun päästin sen irti niin se karkasi palkalle. 

(kotona teen ruokakupilla odottamisen kestoa / paikallaoloa joka päivä ja vähitellen pikkukoira sietää enemmän ja enemmän, mutta ei me olla vielä läheskään semmosissa, että voisin mennä metrien päähän esim pentureeneissä niin että joku este jäis mun ja koiran väliin ... Edistymme kuitenkin ja pikkuhiljaa maltti koiralla kasvaa. toinen juttu missä kotona tuota reenataan on ulos lähtö, eli pennun pitää istahtaa ja joskus jopa oikeasti malttaa istua eteisessä ennen kuin lähdetään ulos. tänäaamuna se malttoi jo selvästi paremmin kuin joskus aiemmin :-) )

Testattiin myös millä tasolla oravareeni on. Öö, oravareeni?!? Joo tiedän mikä se on, mutta en ole pahemmin reenannut. Tai joskus joo, mutta tuntunut aika epätoivoiselta. Mari neuvoi, että Kikille voisi muutaman kerran ohjata ihan namilla, että se hoksaisi sen idean, koska nyt se pomppii turhan korkealle ... 

Sitten semmonen reeni, että yhdessä koiran kanssa vietiin lelu/palkka kauemmas. Sitten palattiin Marin luo. Jätin koiran Marille ja menin itse eteenpäin ja vapautin koiran ja koira sai juosta palkalle ja itsekin siis juoksin sinne päin. Sitten niin, että se lelu jätettiin sinne samaan paikkaan ja sitten vein koiran taas Marille, ja menin joitain metrejä eemmäs ja vapautin koiran ja sitten ois pitänyt saada koira vaihtamaan suuntaa / jarruttamaan / tulemaan omaan käteen kun itse kääntyi 180 astetta. Olin jättänyt ns kakkoslelun sitten kauemmas ja superlelu oli mulla kädessä. Noo... Kiki ampui musta välittämättä sinne hallin päätyyn. Toisella kerralla se jo hieman reagoi muhun mutta lipes kauas kuitenkin. Kolmannella kerralla Kiki olikin jo hihnassa ja Mari avitti niin ettei se päässyt enää menemään ns "läpi". Öö... vähän intoa lelulle/eteenpäin :D 


Ei kommentteja: