maanantai 8. elokuuta 2016

Pentukurssi, kahdeksas kerta

Tänään Kikin reenailut taas jatkuivat, Martinniemen kentällä. Aloitimme kertaustunnilla, mikä tulikin tarpeeseen. Huomasi kyllä, että alkukesä meni Kikin reenailun kannalta ihan plörinäksi sen ontumisen takia. Silloin kun pikkukoira oireili niin ei juurikaan tullut reenattua, varsinkaan silloin kun ontuilu (ja mahalöröily) oli pahimmillaan.

Ainakin nämä jutut katsottiin / tehtiin maanantain tunnilla:

Siivekkeen kierto, sivusta. Mitä kauempaa sen parempi. Havainto: Kiki on innokas mutta toispuoleinen. Eli kiertää ennemmin vasemman kautta (ainakin sillä kerralla), teki se onneksi muutaman toiseltakin puolelta. Harjotus meinasi jäädä päälle ts yritti tarjota toimintoa myöhemmin uudestaan, oli vissiin kehut / palkkaus kohillaan.

Hypylle irtoaminen niin, että koira irtoaa ja itse voi lähteä jo toiseen suuntaan tekemään valssia. Tätä en oikeen tajunnut. Mari puhui että ei saa pistää koiraa menemään rimaa päin vaan edelleen tähtäys on sinne siivekkeelle, mutta kuitenkin piti ottaa siitä riman edestä ts suorempaa linjaa kohti hyppy ns normaalisti. En osaa selittää. Mutta kun ite olin hieman pihalla niin eipä se ehkä koiraparkakaan voinut niin irtoilla. Hyppyähän alkukesästä tehtiin fokusointiharjoitteena ei niinkään tarjoamishommana (tai sitten tein sillonkin pieleen). No enivei, saatiin me jotain onnistumisia aikaan.

No sitten se laatikkohommeli. Kikiä kiinnosti muiden tekemiset, palkkaukset yms kun saivat onnistumisia paremmin aikaan kuin me niin meni vähän säätelyksi. Joskus kesällähän sain Kikin hoksaamaan  varsinaisen takajalat -korokkeella jutun, mutta nyt se ei sitten sitä muistanut. Tarjoaa sitkeästi etujalkoja, voi hieman pyöriä siinä laatikolla mutta ei tee kakskakkosia.

Etupalkkaseisominen. Ihan pientä irrotusta koirasta pystyin tekemään. Mikä siis on oikeasti edistystä :) Mun täytyy vaan muistaa, etten vertaile ittiäni / Kikiä muihin vaan me edistytään meidän tahtiamme :) (pätee vähän kaikkeen) En tehnyt huojutuksia enkä jalkojen nostelua. Saati asentojen vaihtoja. En ole edelleenkään saanut Kikiä menemään käskystä maahan ts ei olla mitenkään edistytty maahanmenon harjoittelussa. Tämä sinällään on Kikille tosi hyvä keskittymisharjoite - mitä ollaan nyt tehty jonku verran kotonakin (ruokakupilla jne).

Palkalle irtoaminen. Lelu (tai muu palkka) niin kauas kun uskalsi ja koira Marille ja ite sivummas ja sitten vapautus ja oma liike eteenpäin. Aivan kuin suoralla olisi hyppyjä mutta joita nyt ei ole. Tarkoitus että koira menee palkkaa kohti eikä ohjaavaa ihmistä. Luulin ensin Kikistä liikoja eli laitoin palkan pikkasen turhan kauas. Käytin karvavinkulelua. Kun siirsin palkan metrin, kaks, lähemmäs niin meni mun mielestä ihan kivasti. Hieman Kiki siinä Marin luona vilkuili ympärilleen (ennen vapautusta) joten kuulemma fokusointi ei ole vielä täydellisen hienolla mallilla kun koiralla pitäs olla hinku eteenpäin/palkalle heti kun pannasta otetaan kiinni.

Etujalkojen väliin tulo ja siinä pysyminen kun ihminen siirtyy sivuun. Ensin laitettiin eteen palkka (laitoin lelun, piti vaihtaa ruokaan koska Kiki oli liian intona siinä kohtaa lelulle/palkalle) ja sitten piti tehdä se väliin tulo. No me ollaan jumittu siihen että heittelen palkan taakse, sitten Kiki tulee kyllä ihan hienosti mun jalkojen väliin. Mutta eihän se siinä pysy. Sitä pitäisi siis jatkossa naksutella ja palkkailla että voi siirtyä siitä sitten ite johonkin suuntaan.
Vaikka koko kesä on tehty lenkeillä jne pieniä istumis/paikkisreenejä tämän tästä niin tuo mitä tuossa pitäisi tehdä / vaaditaan on valovuosien päässä siitä edistymisestä mitä Kikin istumismalttamisessa on tapahtunut kesän aikana ;o Se on edistynyt. Mutta ei se nyt noin maltikas ole.


Eenpä nyt muista, että tehtiinkö me muuta?




Jo tämän viikon torstaina  on seuraavat treenit. Siitä eteenpäin harjoitukset ovat siis torstaisin klo 20 Activen hallissa "Ukkiksella". Torstain reenit ovat periaatteessa uutta reenipompsia (oon tosin maksanut niistä pari ekaa kertaa jo alkukesästä, kun nämä kurssit menivät hieman limittäin). Viralliselta nimeltään kurssi on "Agilityyn valmistava kurssi", josta kerrotaan muun muassa, että "Kurssi on tarkoitettu koirille, jotka ovat suorittaneet Active Dog:n pentukurssin ja haluavat aloittaa agilityharrastuksen." Lähde: Active Dog. Tuolla torstaisin olevalla kurssilla reeniryhmä onkin melkein kokonaan uusi, vain yksi toinen koirakko kesän kurssilta siirtyy torstaille samaan kellon aikaan kuin me.

Ei kommentteja: