tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vetokurssi, käytännönharjoitukset, osa1

Se okk:n järkkäämä Vetokurssi jolle olin ilmoittautunut. Tänään oli ensimmäiset käytännön harjoitukset. Oltiin Auranmajalla. Ajelin sinne hyvissä ajoin ja käytin Nemiä pikkasen lenkillä. Jahka kaikki olivat paikalla niin kouluttajana toimiva Marianne kertoili mitä sillä kertaa tehtäisiin (lyhyitä harjoituksia avustajan kanssa). Ensin kaikkien piti kuitenkin lähteä lämmittämään koiransa ja itsensä. Eli aluksi parikymmentä minuuttia hyttysten seassa verkkailua. 

Lämmittelyn jälkeen riisuin takin, puin juoksuvyön (se on lainakampe Pauliinalta, jonka ehkä joskus muistan palauttaa hänelle), kaivoin palkkarasiat kassista, vaihoin juoksuhihnan Nemin valjaisiin ja menin lähtöpaikalle jossa pari belgiä jo tekivät vetoharjoituksia. Nemi otti jo kiihdytyskierroksia kun katteli niitä innokkaitten belgien harjoituksia. 

Annoin Mariannelle (joka oli avustajana meille) Nemin pakasterasian (jossa oli pedigree lötköruokaa puolipussia) ja Marianne hetsasi sillä Nemiä ja juoksi sitten kauemmaksi. Kun hän oli tarpeeksi kaukana ja kun Nemi oli ihan kiihkeenä menossa siihen suuntaan niin lähettiin juoksemaan, ja jutun juoni oli siis se, että koira sai ts sen piti kiskoa eteenpäin. Kun koiruus pääsi Mariannelle asti niin M avasi rasian ja Nemi söin ruuan ja sitten mä kannoin rasian pois ja kierrettiin eri reititä takas lähtöpisteeseen. Välillä kävin hakemassa autolta Nemille vettä ja kävelyttelin koiraa pikkasen ennen seuraavaa harjoitusta. Lopulta teimme yhteensä kolme reeniä, vikassa versiossa palkkarasiassa oli nakkikikkareita. 

Mielestäni Nemin kanssa harjoitus meni hyvin. Tavoite täyttyi eli koira kiskoi hienosti eteenpäin ja itse sain pistää kunnolla töppöstä toisen eteen etten vain olisi yhtään jarruttanut koiran menoa. 

Lopuksi käytiin vielä jäähylenkillä eli takaisin pururadalle hyttysten sekaan. Jäähylenkillä Nemi tarjoili ihan tohkeissaan tokotustemppuja. Oli vissiin kiva päästä välillä kahestaan vähän reenustelemaan <3


Ei kommentteja: