perjantai 3. kesäkuuta 2016

Otteita elämästä

- on tuo pentu (kuitenkin) aika ihana kun se vetäytyy makkariin nukkumaan kun on tarpeeksi väsynyt
- ... kappas pissa lattialla

***

Kikin ja Nemin suhteesta / yhteiselosta en oikein ota selkoa, että missä mennään. Periaatteessa Kiki selvästi ihannoi Nemiä. Kiki tarkkailee Nemiä tosi paljon, ja on paljon sellaisia metkoja tilanteita kun se niin selvästi yrittää oppia vanhemman koiran käytöksestä asioita. Esim kun Nemi pissaa/merkkailee ulkoillessa niin Kiki samalla istahtaa; ei se penturaasu tajua, että iso-sisko on pissalla, se vain matkii, että toi istahti niin minäkin istahdan :D

Lenkit ovat välillä todella piinaavia osittan. Siis kuten aiemmin sanottua, emme käy pitkiä kävelyitä kun eihän Kiki niitä jaksa. Mutta Nemiä on pakko käyttää kakalla ja Kikillekin tekee hyvää päästä edes hieman kävelemään; se tuntuu tykkäävän kun saa pomppia heinikossa teitten varsilla :) Välillä koirat kävelevät nätisti kutakuinkin rinnakkain (Kikin hihna on hieman lyhyempi kuin Nemin), Kiki samalla seurailee Nemin puuhia ja nuuskii samat ruohotupsut yms mikä on ihan hauskaa seurattavaa. Mutta, jossain välissä Kiki alkaakin härppimään Nemiä. Näykkii siis päästä tai hännästä tai ihan mistä vaan. Ja sehän ei tietenkään ole hyväksyttävää toimintaa, joten yritän estää/rajoittaa sitä toimintaa. Samalla kun yritän hillitä Kikin käytöstä niin Nemi alkaa rauhoitella minua, tai muuten vaan jää jumimaan, että "mitä väärää mä nyt tein" vaikka ainoa "väärä" on se, että se ei etene. Jos se eteneisi niin remmien kanssa saikkaaminen olisi helpompaa. 
Jahka Eetu on taas palautunut työreissuiltaan niin Nemi pääsee myös omille lenkeille ilman pentua - ja myös pidemmille lenkeille. Ja toisaalta Kiki pääsee enemmän (oon mä sitä käyttänyt välillä mini kävelyillä ilman Nemiä) kulkemaan ilman isosiskoa. 

Eräässä fb-ryhmässä oli mainintana, että ihmisten pitäisi estää ettei pentu kiusaisi aikuista koiraa. Ettei vaan vahinkoja pääsisi tapahtumaan. Toisaalta sanotaan, että vanhemman koiran pitää komentaa, saada komentaa, pentua. Mutta totuus tai järkevä toimintatapa menee varmaan osittain noiden välissä. Ja toisaalta aina riippuu myös yksilöistä. 

Väsyneenä / iltaisin Kiki kuitenkin pyrkii nukkumaan Nemin viereen. Välillä Nemin mielestä se on ihan jees, ja välillä Nemi murisee / huokailee raskaasti sen oloisesti, että "mee ny pentu muualle siitä".
Just nyt ne nukkuvat niin, että takajalat ovat kosketuksissa toisiinsa - Kiki nukkuu selällään yhtä ovea vasten ja Nemi nukkuu mun tietsikkatuolin takana mahallaan <3

Ei kommentteja: