maanantai 30. toukokuuta 2016

Pentukurssi, kolmas kerta - selite

Nonni. Tässä samalla kun katselen Liviltä jotain hömppäleffaa voinkin yrittää muistella viimeisimpiä Kikin pentureenejä. Tarun hienoja kuvia siltä tunnilta julkaisinkin jo aiemmin.

Kertoilen epämääräisessä järjestyksessä mitä me ainakin harkattiin

  1. Törpön kiertoa. Meni ihan kivasti. Uskalsin päästää Kikin irti hihnastaan (reeni oli helpompaa ilman että hihna olisi sotkeentunut törppöön), olin vähän ylypiä itsestäni ;) Onnekseni Kiki ei edes yrittänyt karata minnekään kun oli niin tohkeissaan tekemässä asioita.  
  2. Kosketusalustaa. Kiki tajusi heti mitä pitää tehdä. Ei oltu ennen harkattu sitä. Kysyin Marilta pitääkö siihen ottaa kestoa mukaan, ei kuulemma tarvi vaatia kestoa vaan pointti on että koira käy täppäämässä tassullaan alustaan ja saa heti palkan (joka heitetään pois alustasta). Eli himo tökätä alustaa ja siitä heti palkka. 
  3. Fokusointi palkalle niin että hyppy oli välissä. Rima alinpaan mahdolliseen kannattimeen. Mulla meni hetki säätäessä palkkaa (lelu) ja rimaa ja ties mitä, mutta homma sinällään meni ihan hyvin. 
  4. Siivekkeen kiertoa. Niin, että koira oli toisella puolen ja ite siivekkeen kohdalla ja palkka toisella puolen siivekettä ja sitten piti naksauttaa kun koira tajusi mistä tulla. Tässäkään ei kauaa mennyt kun Kiki tajusi mitä tehdä
  5. Puomia. Siis piti nostaa koira ehkä metrin päähän poistumiskohdasta ja naksutella jos koira etenee puomilla. Mulla meni ihan älyttömäksi säätämiseksi kun yritin pitää koiraa ettei se putoa, naksutinta, nameja, hihnaa jne. Onneksi Mari tuli auttamaan :) No eipä Kiki mitään naksutteluetenemistä tarvinnu kun tuli ihan reippaasti sen puomin alas. Ei tarvinnu säätää mitään isojen koirien kontaktijuttuja.
  6. Erilaisiin alustoihin tutustumista. Kaikille (tyroksi, met.häkki (joka oli taitettuna ja sen päällä oli joku välijuttu), jätesäkki, pahvi, pressu, ..) Kiki meni reippaasti
  7. Putki. Mari piti pentua toisessa päässä putkea ja minä huutelin sitä toisessa päässä, hetken arpomisen jälkeen Kiki juoksi ensikertaa putken läpi. Sitten otettiin putki vielä uudestaan, nyt Kiki jo nopsemmin hoksasi mitä siltä odotettiin.


Ei kommentteja: